KRANJSKA KLAJMBING

Odlično izpeljano tekmovanje z malo obiskovalci

Nedelja, 23. november 2014

Na dobrodelni prireditvi Kranjska klajmbing je potekalo tekmovanja v balvanskem plezanju za otroke stare od 7 - 14 let. Tekmovanje je bilo brezplačno. Prireditveni prostor se je odprl ob 12.00 uri. Prijavilo se je 102 otrok. Tekmovanje se je začelo ob 13.00 in končalo ob 16.00. Večerno finale,  je potekalo med 19.30 in 21.30 uro. Vsak tekmovalec in njegov spremljevalec je prejel bon za prehrano (kranjska klobasa ali ričet). Vsi finalisti so prejeli praktične nagrade, ki so jih prispevala podjetja; Lapis, Iglu šport, Treking šport, Kibuba.

Za starše otrok z rakom - Jonatan Prijatelj:

V okviru prireditve se je zbralo 873,00 prostovoljnih prispevkov za društvo staršev otrok z rakom - Jonatan Prijatelj. V ta namen je bil organiziran tudi srečelov in različne delavnice za vse obiskovalce.

Pravila tekmovanja:

Na tekmovanju Kranjska klajmbing so lahko nastopili vsi, ki poznajo osnove balvanskega plezanja. Tekmovanje je bilo organizirano po sistemu "kdo prepleza več boulderjev je boljši"!

V kvalifikacijah so tekmovali otroci vseh kategorij naenkrat. Preplezane balvane so sodniki zapisovali na kontrolni listič, ki ga je na koncu pregledal glavni sodnik.

V finalu so tekmovali vsi finalisti na enkrat. V večerno finale se je uvrstilo pet najboljših dečkov in pet najboljših deklic iz vsake kategorije.

Kategorije:

U8     letnik 2006 in 2005