Športno plezalno društvo Korenjak

Športno plezalno društvo Korenjak se v prvi vrsti posveča vadbi in vzgoji mladih športnih plezalcev. Čeprav je še razmeroma mlado, ima že kar pestro zgodovino.

 

Že leta 1996 je nekaj športnih zanesenjakov na OŠ Log - Dragomer postavilo manjšo plezalno steno, v glavnem za popestritev ur športne vzgoje. Leta 1999 je zaživela organizirana popoldanska vadba pod okriljem šolskega športnega društva, samostojno pa društvo Korenjak deluje od leta 2001. Notranjo plezalno steno so člani društva z leti postopoma povečevali in prenavljali, nazadnje leta 2003, pet let kasneje pa so ob pomoči domače občine in Fundacije za šport postavili še največjo balvansko steno na prostem v državi.

 

Društvo torej še ni dopolnilo niti desetletja formalnega delovanja, pa med svoje dosežke že lahko zapiše medalje na osnovnošolskih plezalnih tekmovanjih, tekmovanjih zahodne lige in tekmovanjih državnega prvenstva, naslov državnega prvaka v balvanskem plezanju in zastopanje barv slovenske plezalne reprezentance.

 

Omeniti velja tudi izid knjige Plezanje kot igra avtorja Lorina Mösche, ki je doživela ponatis in po kateri je bil s plezalci kluba posnet didaktični film, v katerem nastopa tudi naša uspešna plezalka Natalija Gros.

 

Društvo se je izkazalo še z organizacijo tekmovanj za državno prvenstvo v balvanskem plezanju v letih 2009 in 2010, na temelju česar se je uspešno potegovalo za organizacijo tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki ga je leta 2011, 2012 in 2013 z odliko izpeljalo.