Plezalna stena na Logu

Preventivni ukrep zavoljo nekontrolirane in neprimerne uporabe stene

Četrtek, 27. junij 2013

Z organizacijo tekmovanj za svetovni pokal in izjemnimi rezultati članov Športno plezalnega društva Korenajk ter njihovo prepoznavnostjo se je zanimanje za športno plezanje povzpelo na zavidljivo raven. Od zadnjega tekmovanja za svetovni pokal lahko v popoldanskem času in v času piknikov, ki jih organizira najemnik Mosquitosa opazujemo kupico otrok in radovednih staršev, ki se poizkušajo povzpeti od tal pa vse do vrha plezalne stene. Zanimivo in lepo jih je gledati! Vendar je lahko vse skupaj tudi zelo nevarno, če plezanje ne poteka pod strokovnim nadzorom ali pa če obiskovalci ne upoštevajo navodil in s tem uničujejo občinsko lastnino ter pogoje za treniranje članov plezalnega društva.

Zato smo se v društvu Korenjak odločili, da uvedemo določene ukrepe s pomočjo katerih bomo zaustavili neprimerno vedenje pod steno, preprečili uničevanje občinske lastnine in s tem omogočili ljubiteljem športnega plezanja vadbo brez strahu in nevarnosti, in sicer vstop pod plezalno steno in uporaba plezalne stene bo na voljo le članom društva Korenjak oziroma tistim, ki imajo pri nacionalni panožni zvezi (PZS) potrjeno tekmovalno licenco oziroma naziv športni plezalec ali starejši pripravnik športnega plezanja in ostalim, ki bodo plezalno steno uporabljalio le za plezanje in to pod strokovnim vodstvom inštruktorja ali trenerja športnega plezanja - tako kot imajo to urejeno v sosednjih državah.

Pomeni, da se plezalne stene ne bo dalo več uporabljati na način kot dosedaj - da jo je odpiral najemnik lokala Mosquto in so po njej lahko plezali vsi - temveč le člani društva oziroma tisti z dovolilnico in kjučem plezalne stene oziroma le napovedane skupine ob prisotnosti inštruktorja športnega plezanja - člana društva Korenjak. Dovolilnico in ključ lahko pridobite na sedežu društva Korenjak oziroma za natančna navodila povprašate na info@drustvo-korenjak.si!