Korenjak master junior 2012

Odlična tekma pri Korenjakih

Sobota, 15. september 2012

V soboto, 15. 9. 2012, je bilo v okviru občinske športne prireditve vnovič organizirano tekmovanje v balvanskem plezanju za mlajše kategorije. Tekmovanje je potekalo v športnem parku Log, na plezalni steni, kjer je že dvakrat potekalo tekmovanje za svetovni pokal v bavanskem plezanju. Tekmovanje je bilo organizirano za mlajše cicibane in cicibanke, starejše cicibane in cicibanke ter mlajše dečke in deklice. Namen tekmovanja je bila popularizacija športnega plezanja, hkrati pa je bila to tudi trening tekma pred začetkom drugega dela tekmovalne sezone.

Korenjakom je vnovič uspelo pod streho spraviti izvrstno tekmovanje, ki se ga je udeležilo skoraj petdeset tekmovalcev iz vse Slovenije. Ob jutranjih urah so se med seboj pomerili mlajši dečki in mlajše deklice. Na najvišjo stopničko se je povzpela Tina Vintar iz društva Korenjak. Stopničko nižje se je uvrstila Tjaša Slemenšek (ŠAO Velenje), za njo pa Urška Repušič (ŠAO APD Kozjak Maribor). V kategoriji mlajših dečkov je edini nastopil Kilian Čop (ŠAO Velenje) in seveda zmagal s devetimi preplezanimi balvani.

Ob dvanajsti uri so se pomerili še starejši cicibani in cicibanke. Pri dečkih je zmagal Lan Möscha (Društvo Korenjak), drugo mesto je osvojil Havier Lešnik (DEŠ), tretji pa je bil Matevž Stopar (Društvo plezalcev Koper). Pri deklicah se je na najvišjo stopničko zavihtela Petra Glušič (AK Ravne), druga je bila Špela Tonkli (DEŠ), stopničko nižje pa je stopila Ema Stopar (Društvo plezalcev Koper). 

Za njimi so popoldne prišli na vrsto še mlajši cicibani in cicibanke. Pri deklicah so v tej kategoriji prva tri mesta ostala v domačem klubu, saj so prva tri odličja osvojile Pia Purkart, Zala Zlobko in Maša Margon, medtem ko so si jih fantje razdelili takole: zlato Anej Batagelj iz DRPK, srebo Žiga Šorli iz PK Stena in bron Rok Bošnjak iz ŠPD Korenjak.

Ob šestnajsti uri so se najpogumnejši pomerili še v hitrostnem prečenju plezalne stene. Prepričljivo je zmagal Nejc Erklavec, ki si je s tem prislužil glavno nagrado: plezalke Mad Rock.