15.december

REDNI OBČNI ZBOR

V sredo, 20. 12. 2017 ob 18.00

Petek, 15. december 2017

Vse člane društva Korenjak vabimo na redni občni zbor, ki bo v sredo 20. 12. 2017 ob 18.00 v OŠ Bevke. Pod "več" najdete več!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnevni red:

1. Potrditev sklepčnosti

2. Izvolitev delovnega predsedstva

3. Poročilo za leto 2017

2. Finančno poročilo za leto 2017

3. Načrt dela za leto 2018

4. Finančni načrt za leto 2018

5. Določitev vodij in koordinatorjev programov in nalog

6. Prenova plezalne stene v športnem parku Log

7. Tekmovanja v letu 2018

8. Organizacija tekmovanj

9. Razno

mnenje staršev
mnenje otrok
plezalni tabor 2018
plezalne priprave 2018
višina članarine za leto 2018
razvrščanje otrok v vadbene skupine
plezalni izleti
treningi v času poletnih počitnic
uporaba stene v športnem parku Log

8.december

DONACIJA dela dohodnine za KORENJAKE

Sami se odločite komu boste namenili del dohodnine

Petek, 8. december 2017

Upravičenci do donacij, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so določeni v sklepu o objavi seznama upravičencev do donacij za posamezno leto, seznam pa je objavljen na spletni strani Davčne uprave Republike Slovenije. Na seznamu je tudi Športno plezalno društvo Korenjak in če želite, lahko del dohodnine namenite Korenjaku tako, da izpolnite obrazec, ki je pripet pod Več..., ter s tem pomagate pri sofinanciranju Korenjakovih programov.

 

Za donacijo se Vam iskreno zahvaljujemo!

 

Obrazec najdete v priponki pod več!

 

Športno plezalno društvo Korenjak

Log, Cesta OF 16

1358 Log pri Brezovici

 

DŠ: 35410647

Šifra dejavnosti: 92 623

Matična št.:1052195

TRR.:02018-0090551984

 

 

 

http://www.durs.gov.si/si/aktualno/namenitev_dela_dohodnine_za_donacije_za_leto_2013/
 

25.september

KORENJAK SPEED MASTER

Tekmovanje v hitrostnem balvanskem plezanju

Petek, 25. september 2015

V soboto, 26. 9. 2015 se bo v športnem parku Log izvedlo eksluzivno tekmovanje v hitrostnem balvanskem plezanju za otroke stare od 6 do 15 let! Tekmovalci se bodo med seboj pomerili v treh starostnih kategorijah. Vsakemu tekmovalcu, ki se bo povzpel na zmagovalne stopničke bomo podarili visokokvalitetno plezalno vrv Beal Magnet 70m/9.8mm!  Vse tekmovalce bomo pogostili z toplim obrokom in mu v spomin izročili unikatno tekmovalno majico! Ob zvočnem signalu se bosta dva naključno izbrana tekmovalca in iste kategorije med seboj pomerila v plezanju na čas. Na znak, bosta začela - vsak iz voje strani - s plezanjem proti sredini plezalne stene, kjer ju bo čakalo elektronsko stikalo, s katerim bosta ustavila svoj čas. Po končanem plezanju bosta strani zamenjala in se ponovno med seboj pomerila. Tekmovanje bo sestavljeno iz treh tekmovalnih krogov. Zmagal bo tekmovalec z najnižjim seštevkom časov iz vseh treh tekmovalnih krogov skupaj.

 

Kraj: Športni park Log.

Prijave: Na prizorišču, eno uro pred tekmovanjem.

Kategorije:

- cicibani in cicibani (2007, 2006, 2005, 2004)

- ml. deklice in ml. dečki (2003, 2002)

- st. deklice in st. dečki (2001 in 2000)

Začetek tekmovanja: 14.00.

Konec tekmovanja: 21.00.

Štarnina: 12,00 eur

 

 

9.januar

SEMINAR VRVNE TEHNIKE ZA STARŠE

Seminar je namenjen staršem otrok nadaljevalne in tekmovalne skupine

Petek, 9. januar 2015

Na pobudo staršev in predvsem zaradi večje varnosti in učinkovitosti spremljanja otrok na plezalnih izletih, treningih ali taborih, bomo v drugi polovici januarja organizirali seminar osnovne vrvne tehnike za starše otrok nadaljevalne in tekmovalne skupine. Seminar bo potekal v OŠ Log - Dragomer in v enem izmed naravnih plezališč. Trajal bo tri dni oziroma tri sobote ali nedelje. V okviru seminarja se bomo starši spoznali z osnovno vrvno tehniko, varovanjem preko vrha in varovanjem plezalca v vodstvu. Seminarja se lahko udeležijo le člani športno plezalnega društva Korenjak.

 

Kotizacija za seminar - iz katere bomo kupili nove vrvi in varovalne pripomočke - je 30 eur na plezalni par.

 

 

Nedelja, 18. 1. 2015 od 10.00 - 15.00, v OŠ Log - Dragomer

 

Obvezna oprema:

- plezalna vrv - 60 ali 70 m (debeline 9.1 do 10.2)

- plezalni pas - 2 krat

- matičarka - 1 krat

- gri-gri II ALI gri-gri I -1 krat

- plezalke - 1 krat

- neskončna zanka dolžine 50 cm - popkovina - 1 krat

 

13.december

Redni občni zbor

V naslednjem tednu Društvo Korenjak vabi svoje člane na redni občni zbor

Sobota, 13. december 2014

Športno plezalno društvo Korenjak vabi vse svoje člane na redni občni zbor, ki bo v četrtek, 18. 12. 2014 ob 18.30 uri v OŠ Bevke.

 

 

 

 

Glej prilogo pod več!

 

 

13.november

KRANJSKA KLAJMBING in JONATAN PRIJATELJ

Društvo staršev otrok z rakom

Četrtek, 13. november 2014

Športno plezalno društvo Korenjak se je odločilo, da prireditev Kranjska klajmbing organizira v sodelovanju z društvom staršev otrok z rakom Jonatan Prijatelj. Ideja je nastala, ko sta se pred tremi leti srečala predsednik športno plezalnega društva Korenjak - Lorin Möscha in predsednica društva staršev otrok z rakom - Tatjana Kruder. Izmenjala sta ideje in rekla: "Morda pa nekoč naredimo skupaj nekaj dobrega!"

 

 

 

Društvo Jonatan je nastalo pred leti iz stiske in nuje staršev, ki smo ob svojih hudo bolnih otrocih prehodili trnovo pot. In ko smo se izvili iz najtežjega obdobja v svojem življenju, smo bili pripravljeni svoje izkušnje deliti tudi z drugimi, jim podariti spoznanje, da niso sami, pomnožiti upanje in deliti veselje ob najmanjšem dogodku, ki si zasluži veselje in praznovanje. V času zdravljenja in še precej časa po njem smo bili vsi po vrsti v dolgotrajnem hudem stresu, ki gotovo pusti posledice na zdravju vsakega človeka. Ampak imamo neverjetno zdravilo: tudi strokovnjaki so ugotovili, da je najboljše zdravilo za premagovanje posledic dolgotrajnega stresa druženje in opora ljudi, ki so sami prehodili enako pot. Tako sem prepričana, da smo na pravi poti, ki je sicer zelo strma, polna kamenja in drugih ovir, in napredujemo počasi, z majhnimi koraki, a vztrajno. Da starši bolnih otrok ne ostanejo sami, želimo z njimi pomnožiti upanje in deliti veselje ob slehernem dogodku, ki si zasluži veselje in praznovanje.

 

Tatjana Kruder, predsednica društva

 

V priponki si lahko preberete članek, ki je bil objavljen v časopisu Svet24!
 

12.november

Dobrodelna prireditev - KRANJSKA KLAJMBING

Za starše otrok z rakom

Sreda, 12. november 2014

Društvo Korenjak vabi na DOBRODELNO PRIREDITEV, ki bo 6. decembra v športnem parku Log. V okviru prireditve se bo odvilo tekmovanje v plezanju, glasbeni koncert, srečelo in različne delavnice za otroke. Prireditev bo povsem dobrodelnega značaja. Tekmovanja v balvanskem plezanju se bodo lahko brezplačno udeležili vsi, ki poznajo osnovna pravila balvanskega plezanja. Vstop na koncert Alye bo prost. Delavnice za otroke, ki jih bodo organizirali člani društva Korenjak, bodo v duhu prostovoljnih prispevkov. Ves izkupiček pa bo namenjen za pomoč društvu staršev otrok z rakom

 

Člani Športno plezalnega društva Korenjak menijo, da lahko s tako  pestrim programom zberejo plezalce iz vse Slovenije in prebivalcem občine Log - Dragomer ponudijo prireditev, na kateri jim bo prijetno in kjer se bodo lahko družili, ne glede na svoja prepričanja – prijateljsko ter v duhu dobrodelnosti in pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo. Pred začetkom Alyinega koncerta se bo v vlogi predskupine predstavila glasbena skupina 3soms. Glasbeni koncert Alye bo na večnamenskem odru pred plezalno steno, poslušalcem in gledalcem pa bo namenjen večji šotor, ki jih bo varoval pred morebitnimi decembrskimi snežinkami.


Poleg že omenjenega večjega šotora bo na prireditvenem prostoru nameščenih tudi več manjših šotorov, v katerih bodo delavnice za otroke, gostinska ponudba, srečelov in garderobe za tekmovalce. Ob brezplačni kranjski klobasi ali ričetu se bodo lahko obiskovalci za plačilo posladkali s sveže ocvrtimi miškami, se pogreli ob čaju in kuhanem vinu ali pa si grlo osvežili s kozarcem piva, za kar bo poskrbelo osebje Gostilne pri Kranjcu. Za ljubitelje ekoloških živil ter zdravega in aktivnega načina življenja pa nekaj drugega: na prireditvi bo svoje izdelke predstavilo podjetje Ekolife, ki je tudi sponzor prireditve. Na njihovi stojnici bo mogoče pokusiti sveže pripravljene smutije, čokoladne zvitke in naravne pudinge ter superživila in tudi nekatere  kozmetične pripravke in higienske pripomočke, izdelane iz naravnih sestavin.

Športno plezalno društvo Korenjak se je že večkrat izkazalo kot izvrsten organizator raznovrstnih prireditev in v občini Log - Dragomer deluje že več kot petnajst let. Tokrat so se odločili, da prebivalcem občine Log - Dragomer in krajanom sosednjih občin na Miklavževo soboto ponudijo nepozabno dobrodelno prireditev. Vabljeni na dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

 

Uradno vabilo je v priponki pod več!

 

 

8.oktober

KRANJSKA KLAJMBING

Dobrodelna prireditev z glasbenim nastopom Alye

Sreda, 8. oktober 2014

Vse ljubitelje športnega plezanja vabimo na dobrodelno prireditev v pomoč Društvu staršev otrok z rakom Jonatan Prijatelj. Prireditev bosta sestavljala tekmovanje v balvanskem plezanju in glasbeni nastop pevke Alye. Prireditev bo 6. decembra 2014 od 13.00 ure dalje v športnem parku Log. V okviru prireditve se bodo zvrstile različne ročne delavnice, med katerimi velja izpostaviti izdelovanje vo-do lutk, ustvarjanje angelčkov, poslikavo obraza in manikuro nohtov. Prostovoljne prispevke boste lahko darovali na prireditvi ali nakazali na tekoči račun društva Jonatan Prijatelj.

 

 

Urnik prireditve:

 

13.00 - 16.00 tekmovanje v balvanskem plezanju - kvalifikacije

14.00 - 17.00 ustvarjalne delavnice

16.30 - 17.00 glasbeni nastop 3SOMS - predskupina

17.00 - 19.00 glasbeni nastop Alya s skupino

20.00 - 22.00 tekmovanje v balvanskem plezanju - finale

 

Tekmovanje v balvanskem plezanju je brezplačno. Tekmovanje bo organizirano za otroke stare med 7 in 14 let (kategorije; U8 - U14). V kvalifikacijah se bodo vsi skupaj pomerili več kot 30 balvanih. V večerno finalno tekmovanje se bo uvrstilo pet najboljših - dečkov in deklic - iz vsakega kategorije. 

 

Vsi obiskovalci bodo prejeli brezplačen bon za kranjsko klobaso ali ričet. Sladkosnedi se bodo lahko posladkali s palačinkami, ljubitelji zdrave hrane pa s sveže pripravljenimi smoothiji. Vsi tekmovalci, ki se bodo uvrstili v finalni del tekmovanja bodo prejeli praktične nagrade. Najboljši v svoji kategoriji pa denarne nagrade - darilni bon.  

 

 

 

 

 

 

 

31.avgust

Dan odprtih vrat

V soboto, 6. septembra, med 10.00 in 16.00 uro

Nedelja, 31. avgust 2014

Vse ljubitelje športnega plezanja vabimo, da se v SOBOTO, 6. 9. 2014 med 10.00 in 16.00 uro oglasijo na DNEVNIH ODPRTIH VRAT. Društvo Korenjak bo svoja vrata odprlo vsem, ki si želite plezati. Dnevi odprtih vrat bodo potekali v okviru veliko občinske prireditve ŠPORT FEJST 2014.

 

 

 

 

3.avgust

Žabice se pripravljajo pod steno na Logu

Društvo Korenjak odstopilo prostor večkratnim evropskim prvakinjam

Nedelja, 3. avgust 2014

V naslednjih dneh meseca avgusta bodo pod steno na Logu trikrat na teden trenirale večkratne evropske prvakinje Žabice. Vse, ki si želite ogledat njihove treninge obveščamo, da bodo treningi potekali po spodaj napisanem urniku. V času njihovih treningov plezanje na steni ne bo možno!

 

 

 

 

 

 

Urnik treningov Žabic:

Ponedeljek; 18.00 - 20.00

Sreda; 18.00 - 20.00

Četrtek; 18.00 - 20.00

 

28.april

Tina Vintar sprejeta v mladinsko reprezentanco

Tini Vintar je uspelo

Ponedeljek, 28. april 2014

Tini Vintar, ki je s plezanjem začela pred sedmimi leti se je uspelo uvrstiti v mladinsko reprezentanco. Svojo športno plezalno pot je začela v Društvu Korenjak, kjer se je v skupini začetnikov začela učiti prvih stopov in prijemov. Svojo nadarjenost je pokazala leta 2010 na državnem prvenstvu v balvanskem plezanju v Rimskih toplicah, ko se je v super finalu pomerila z danes eno najboljših "mladink" evrope - Janjo Garnbret - in osvojila odlično drugo mesto. Tina je do danes štirikrat stala na zmagovalnih stopničkah na mednarodnih tekmovanjih IRCC, kjer je lansko leto v skupnem seštevku tudi zmagala, se enajstkrat povzpela na zmagovalni oder na tekmovanjih za državno prvenstvo in bila dvakrat prva na tekmovanjih Zahodne lige. Tina je v lanskem letu v naravnem plezališču preplezala svojo prvo 7c/c+ (Rock `n Roll), v sosednji Avstriji pa je že pred dobrim letom preplezala 8a.

Tina čez dva dni odhaja z mladinsko reprezentanco na priprave v Avstrijo - SREČNO

 

Pod več, najdeš nekaj njenih fotk:-)

 

26.april

V času prvomajskih počitnic treningov ni

OŠ Log - Dragomer je zaprta

Sobota, 26. april 2014

V ponedeljek 28. 4. se pričenjajo šolske počitnice - Prvi maj. V tem času je OŠ - Log - Dragomer zaprta, zato treningi v naslednjem tednu odpadejo.

Vse člane vabimo, da v prazničnem tednu obiščejo plezalno steno v nakupovalnem centru Interspara Vič.

 

 

 

 

Obratovalni čas plezalne stene v Intersparu Vič:

 

Sobota, 26. 4.

11.00 - 13.00

16.00 - 19.00

 

Nedelja, 27. 4.

10.00 - 13.00

 

Ponedeljek, 28. 4.

10.00 - 12.00

16.00 - 19.00

 

Torek, 29. 4.

10.00 - 12.00

16.00 - 19.00

 

Sreda, 30. 4.

10.00 - 13.00

 

Četrtek, 1. 5.

ZAPRTO

 

Petek, 2. 5.

10.00 - 13.00

 

Sobota, 3. 5.

11.00 - 13.00

 

20.april

Plezanje v nakupovalnem centru Interspar Vič

Priplezajte si Samsungov telefon

Nedelja, 20. april 2014

V petek, 25. 4. 2014 ob 14.00, se je v nakupovalnem centru Interspar Vič, odvijal plezalni dogodek v okviru katerega so se obiskovalci centra potegovali za praktične nagrade, med katerimi sta bili najprestižnejši nagradi Samsungova mobilna telofona Samsung Galaxy S4 Active.

V okviru plezalnega dogodka so se obiskovalci lahko poizkusili v plezanju na skoraj deset metrov visok plezalni stolp, se pomerili v hitrostnem plezanju za Jakov pokal in si s svojim obiskom prislužili najrazličnejše praktične nagrade.

15.april

Jesenice v zlati barvi

Poleg Lana in Klare do medalje tudi Katja

Torek, 15. april 2014

V nedeljo, 13. 4. 2014, je v Jesenicah potekalo hitrostno tekmovanje v okviru Zahodne lige. Tekmovanja se je udeležilo petnajst Korenjakov izmed katerih sta se najvišje povzpela Lan in Klara, ki sta vsak v svoji kategoriji zmagala. V kategoriji kadetinj si je bronasto medaljo priplezala Katja. Za las je zmanjkalo Roku, ki je končal na petem mestu.

 

9.april

Poletni plezalni tabor

Bliža se tradicionalni poletni plezalni tabor

Sreda, 9. april 2014

Do konca šolskega leta je še dobrih petdeset delovnih dni, kar pomeni, da se bližajo poletne počitnice med katerimi Društvo Korenjak tradicionalno organizira POLETNI PLEZALNI TABOR, ki se ga je v desetih letih udeležilo več kot sto Korenjakov in ostalih ljubiteljev športnega plezanja. Otroci bodo ponovno nastanjeni v šotorih v športnem parku Log. Trenirali bodo na prenovljeni plezalni steni, kolesarili po okoliških kolesarskih poteh in obiskovali bližnja plezališča kot so Iški Vintgar, Retovje,.. ter se urili v osnovni vrvni tehniki in morda ponovno veslali po Ljubljanici.

 

 

Termin:     27. 7. do 2. 8.

Lokacija:  Športni park Log

Cena:       160,00 eur

 

Za podrobnejše informacije poglej pod več !!!!

 

 

6.april

Iz Zagreba z medaljo

Matevž se vrača s svojo prvo medaljo iz mednarodnega tekmovanja

Nedelja, 6. april 2014

V nedeljo je v Zagrebu potekalo četrto tekmovanje v okviru mednarodne lige IRCC. Tekmovanja so se udeležili člani društva Korenjak, ki so so se borili do zadnjih atomov maoči in v tem boju izplenili bronasto medaljo v kategoriji U10. Svojo prvo mednarodno odličje si je priplezal Matevž Margon. Rok je bil Četri, Adam osmi in Pia deseta. Na tekmovanju so nastopili še Klara, Anja in Maša, ki pa se jim tokrat žal ni uspelo uvrstiti v finale.

31.marec

Za steno na Logu je konec zimskega spanja

V petek smo steno slekli iz zimskih oblačil

Ponedeljek, 31. marec 2014

V petek, 4. 4. 2014  smo izvedli delovno akcijo v okviru katere smo začeli pripravo plezalne stene za uporabo članov Športno plezalnega društva Korenjak. Stena še ni v uporabi, saj jo čaka korenita prenova v smislu rekonstrukcije in prenove strehe. Obstoječo streho bo v mesecu maju zamenjala večja, drugačna in predvsem funkcionalnejša streha iz PVC platna, ki bo omogočala uporabo plezalne stene v deževnih dneh. Prenovo strehe financirata občina Log - Dragomer in Fundacija za šport ter Športno plezalno društvo Korenjak.

 

 

 

 

25.marec

Tretja tekma v okviru Zahodne lige

Vračamo se s srebrom okrog vratu!

Torek, 25. marec 2014

V Nedeljo 30. 3. 2014 je v Žirovnici potekalo tekmovanje v težavnostnem plezanju, ki je bilo organizirano v okviru Zahodne lige. Tekmovalci so se poizkusili v dveh smereh. Tekmovanja se je udeležilo šestnajst Korenjakov, med katerimi se je najvišje zavihtel Jaka Jaki, ki je osvojil srebrno medaljo.

 

 

2.marec

Drugo tekmovanje Zahodne lige

Nara je poskrbela za presenečenje

Nedelja, 2. marec 2014

V soboto je bilo na sporedu drugo tekmovanje v športnem plezanju v okviru Zahodne lige. Tekmovanje je  potekalo v Radovljici, v OŠ A.T. Linharta. Na tekmovanje v balvanskem plezanju se je prijavilo triidvajset Korenjakov. Za izjemno presenečenje je poskrbela Nara Beber Boštjančič, ki je v kategoriji mlajših cicbank osvojila drugo mesto. Adam je bil četrti, Pia, Jakob in Lan pa so zasedli peto mesto.  

 

1.marec

Iz Radovljice z bronasto medaljo.

Drugo tekmovanje v okviru mednarodne lige IRCC

Sobota, 1. marec 2014

V nedeljo 2. marca je v Radovljici potekalo drugo tekmovanje v okviru mednarodne lige IRCC, na katerem se je najvišje zavihtel Lan, ki si je z Aljažem Resnikom in Galom Leskovarjem delil tretje mesto. Tudi ostali Korenjaki so plezali dobro, vendar jim je nekoliko ponagajal čas, ki jim je preprečil še kakšen poizkus več. Naslednje tekmovanje v balvanskem plezanju bo prav tako v Radovljici in sicer naslednjo soboto v okviru Zahodne lige.

 

 

 

16.februar

Hermagor 2014

Korenjaki se vračajo domov z dvema petima mestoma

Nedelja, 16. februar 2014

 V soboto 15. februarja je v Hermagorju potekalo prvo mednarodno tekmovanje v športnem plezanju. Tekmovanje se je udeležilo šest Korenjakov izmed katerih sta najvišje priplezala Matevž In Lan, ki sta na koncu zasedla peto mesto in le za nekaj gibov zaostala za najboljšimi. Maša je bila osma, Zala enajsta, Klara dvanajsta in Pia šestnajsta. Tekmovanje je bilo dobro organizirano in je za razliko od prejšnjih let potekalo popolnoma po urniku. Naslednje tekmovanje v okviru mednarodne lige IRCC bo potekalo 2. marca v Radovljici. Tekmovalci se bodo pomerili v balvanskem plezanju.

 

Osmega marca pa bo takoj za omenjenim tekmovanjem v Radovljici potekalo še tekmovanje v balvanskem plezanju, ki bo organizirano v okviru Zahodne lige.

28.januar

Korenjaki uspešni na tekmovanju

Tri druga mesta, eno tretje, dve četrti in eno peto

Torek, 28. januar 2014

Prvega tekmovanja Zahodne lige, ki je potekalo v soboto prvega februarja v Plezalnem centru Ljubljana se je udeležilo štriindvajset Korenjakov. Najvišje so se zavihteli Pia (st. cicibanka), Lan (ml. deček), Matevž (ml. ciciban), ki so si priplezali vsak svojo srebrno medaljo. Jakob K. (ml. ciciban) je bil tretji, Jaka J, (ml. ciciban) in Katja H. (kadetinje) sta bila četrta, Rok (st. ciciban) pa je bil peti.

 

Čestitke vsem Korenjakom!

 

Naslednje tekmovanje - prvo tekmovanje v okviru mednarodne lige IRCC - ki se ga otroci lahko udeležijo bo potekalo v Hermagorju, v sosednji Avstriji. Tekmovanje bo v soboto, 15. 2. 2014. Nanj se prijavite preko spletne aplikacije (glej dopis o tekmovanjih za otroke). Plačilo izvedete pred tekmovanjem na samem tekmovališču. Za prevoz in spremstvo pravtako poskrbite starši sami.

 

V priponki pa si lahko ogledate koledar treningov za mesec FEBRUAR!

23.januar

Trening v Avstriji

V soboto gredo "ta boljši" na trening v Avstrijo

Četrtek, 23. januar 2014

V soboto, 25. januarja odhaja ekipa osemnajstih Korenjakov na trening v Avstrijo!

Zbor je na parkirišču Dolgi Most, ob 10.00!

Cilj je Celovec, MORDA The Rock.

Povratek je med 21,00 - 22,00.

Prispevek za trening je 15,00 (Celovec) MORDA 20,00 (The Rock).

Oprema: Plezalna oprema, malica, prigrizki ter pijača za cel dan!

 

 

16.januar

Koledar dogodkov 2014

Prvo tekmovanje je že 1. februarja!!!!!

Četrtek, 16. januar 2014

Iz Komisije za športno plezanje smo prejeli koldar dogodkov iz katerega je razvidno, kdaj bodo na sporedu tekmovanja v okviru Zahodne in Vzhodne Lige. Člani društva Korenjak, lahko nastopijo le na tekmovanjih, ki jih organizira Zahodna liga. Prvo tekmovanje bo potekalo 1. februarja v Plezalnem centru Ljubljana (v omenjenem koledarju še ni tekmovanj za državno prvenstvo). Pod "več"si lahko preberete razpis in uradno vabilo.

 

 

 

Zaradi velikega števila novih tekmovalcev - članov društva Korenjak - smo sestavili dopis v katerem poizkušamo pojasniti, kakšna tekmovanja se na slovenskem prostoru odvijajo, katerih tekmovanj se bomo kot društvo udeleževali (Zahodna liga, IRCC, državno prvenstvo, Arco,...), kdo se jih lahko udeleži, kje so organizirana, koliko stane štartnina,.....

Poglej pod "več"

 

11.januar

Ponovno v plezalnem centru Ljubljana

V ponedeljek smo bili ponovno v PCL

Sobota, 11. januar 2014

S člani nadaljevalne in tekmovalne skupine smo ponovno izvedli trening v Plezalnem centru Ljubljana. Treninga se je udeležilo štirinajst otrok. Skupaj so preplezali več kot 130 plezalnih smeri. Trening v plezalnem centru ponuja možnost za nadgradnjo, v smislu plezanja dolgih plezalnih smeri, ki si jih v naši telovadnici ne moremo privoščiti. Hkrati je bil to tudi dober trening za približujoče se tekmovanje, ki bo organizirano v okviru zahodne lige, v SOBOTO, 1. 2. 2014, prav v Plezalnem centru Ljubljana!

 

 

Tekmovanje je tudi razlog, zakaj smo trening v plezališču/dvorani prestavili za en teden (iz 18. 1 na 25. 1.) - glej novičko "Začetek nove sezone" - koledar!

 

 

Pod "več" pa lahko najdete dopis za starše, ki ga bodo otroci prejeli na treningih!

5.januar

V soboto smo bili v Wahahi

Z nami je šel celoten živalski vrt

Nedelja, 5. januar 2014

V soboto,11. januarja smo na poti v Wahaho naleteli na prečudovite živali s katerimi smo se spoprijateljili in ko smo se jim zazrli globoko v oči smo ugotovili, da so nam celo nekoliko podobne! V duhu pravljičnih živali so Korenjaki preplezali skoraj 200 smeri ocenjenih od 5a - 7b+!

 

2.januar

Začetek nove sezone

Razpored otrok v skupine

Četrtek, 2. januar 2014

Na koledarju smo obrnili nov list. Vstopili smo v leto 2014 in preoblikovali skupine. Nekateri otroci so ostali v skupini kjer so začeli v mesecu septembru, nekateri so prestopili med nadaljevalce, drugi med tekmovalce. Glavna sprememba je v urniku, in sicer ob ponedeljkih in četrkih smo treninge zamaknili za pol ure. Pomeni, da nadaljevalci začno s treningom ob 16.30 in končajao ob 18.30. Tekmovalci začno ob 18.30, končajo pa ob 21.00.

 

 

 

ZAČETNIKI

Matej, Tilka, Žiga

NADALJEVALCI

Matej, Tilka

TEKMOVALCI

Lorin, Natalija

     
Lovro Maša Lan *
Nara Matevž Tina *
Ana Jakob K. Zala *
Petra Jaka Pia *
Miha Eva Rok
Špela Štefan Leja
Jakob G. Matic Klara
Tajda Luka Adam
Inja Gal Anja
Jure Kaja  
Mark Urban  
Lev Domen  
     

 

Koledar najdete pod več! Cenik za plačilo vadnine in prispevke za treninge izven društvenih prostorov pa v zavihku "Program" čisto spodaj!

24.december

Lepe praznike in srečno novo leto

Naj se vam izpolnijo vse vaše skrite želje!

Torek, 24. december 2013

 

Lepe praznike

in

SREČNO NOVO LETO 2014

 

 

 

 

 

 

 

14.december

Nadaljevalna skupina ponovno v Center

Zadnji trening bomo ponovno izvedli v Plezalnem centru Ljubljana

Sobota, 14. december 2013

V ponedeljek, 23. 12. 2013 se ponovno dobimo v Plezalnem centru Ljubljana! ZAKAJ! Ker je to zadnji trening v tem letu in zato ker smo prejšnji ponedeljek v centru naredili en "hudičevo" dober trening, ki ga moramo nujno ponoviti. Dobimo se ob 17.30 v plezalnem centru Ljubljana in plezamo do 20.30.

Če je le mogoče naj se ponovno vključijo isti starši varovalci:-)

 

 

 

Cena vstopa:
- za otroka je 5.5 eur,
- za odraslega 9.50 eur,
- za spremljevalca, ki varuje 3,00 eur!

 

Otrok mora imeti seboj, plezalke, vrečko z magnezijo in plezalni pas.
 


http://plezalnicenter.si/

6.december

Korenjakovo prebožično druženje

Pred novim letom se zberemo vsi Korenjaki skupaj

Petek, 6. december 2013

V petek, 20. decembra, Društvo Korenjak s pomočjo staršev organizira prednovoletno druženje v gasilskem domu v Notranjih Goricah. Gre za interno, plesno in glasbeno zabavo članov Športno plezalnega društva Korenjak, na kateri ne bo manjkalo dobre glasbe, plesa, družabnih iger in najrazičnejših priboljškov v obliki prigrizkov, ki jih pripravi in prinese vsak udeleženecv sam.

 

 

 

Pomeni, dobimo se v petek, 20. 12. 2013 ob 17.00 v gasilskem domu v Notranjih Goricah. Bodite v preprostih oblačilih in prinesite dobro voljo s seboj. Več boste zvedeli preko maila, ki vam ga bo poslala Katja Avanzo, če pa imate čas in ste pripravljeni priskočiti na pomoč, pa jo lahko pokličete na 041/325-285, ali pa ji pišete na mail - katjaavanzo@gmail.com!

2.december

Okrogla miza

Kako je nekoč bilo, kako je danes in kako bo v prihodnosti!

Ponedeljek, 2. december 2013

Leto se počasi približuje koncu. Tekmovalna sezona se zaključuje. Začetna, nadaljevalna, tekmovalna in obe rekreativni skupini se iz leta v leto spreminjata. Želje otrok in staršev ter njihove ambicije se spreminjajo. Tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju na Logu - drugo leto - sigurno ne bo. Izteka se pogodba o brezplačnem najemu zadnjega dela telovadnice. Za nami je skoraj 20 let izjemno uspešnega delovanja. Zaradi različnih želja, ambicij, ciljev, pripomb, so se začela pojavljati vprašanja, razmišljanja, kritike, dvomi, predlogi! Zato vse, ki vas zanima več oziroma želite izvedeti kako naprej, vabim na OKROGLO MIZO, ki jo bom kot zakoniti zastopnik in predsednik društva organiziral  v TOREK, 3. 12. 2013, ob 17.30 v OŠ Log – Dragomer.

1.december

Državi prvaki

Lan je postal državni prvak

Nedelja, 1. december 2013

Tekmovalna sezona 2013 se je končala s trodnevnim tekmovanjem v Kranju in čeprav na sklepnem tekmovanju našim Korenjakom ni šlo vse tako kot so si sami najbolj želeli - vsaj kar se tiče posameznih uvrstitev - pa se je kljub temu - na koncu le izšlo z odličnim rezultatom v skupnem seštevku. Lan je postal državni prvak v balvanskem plezanju in zasedel tretje mesto v skupnem seštevku v težavnostnem plezanju. Tina je za eno mesto zgrešila medaljo v skupnem seštevku v težavnostnem plezanju v kategoriji starejših deklic, Zala pa je presenita z odličnim petim mestom v bavanskem plezanju.

 

 

ČESTITKE VSEM KORENJAKOM!

24.november

Plezalni dnevi Kranja

Zaključek državnega prvenstva v športnem plezanju

Nedelja, 24. november 2013

V petek, soboto in nedeljo, od 28. novembra pa do 1. decembra, bo v dvorani Zlato polje v Kranju potekalo zaključno tekmovanje v težavnostnem in balvanskem plezanju za vse kategorije. V okviru tekmovanja se bodo zvrstile različne delavnice - športne, kulturne in likovne. Na tekmovanju bo nastopilo tudi vseh trinajst predstavnikov Društva Korenjak, med katerimi je kar nekaj junakov, ki se bodo borili za medalje tako v balvanskem kot tudi v težavnostnem plezanju, zato na tekmovanje vabimo tudi vse ostale člane Društva Korenjak in simpatizerje športnega plezanja.

 

 

Urnik nastopa članov društva Korenjak:

 

Petek, 29. 11. 2013 ob 17.00:

Težavnost; Lan in Rok ter Pia, Erna, Leja, Zala, Maša, Manca, Klara

 

Sobota, 30. 11. 2013 ob 9.00:

Balvani; Maša in Katja

 

Sobota, 30. 11. 2013 ob 12.30:

Balvani; Tina in Tina

 

Sobota, 30. 11. 2013 ob 18.00:

Balvani; Manca in Klara

 

Nedelja, 1. 12. 2013 ob 11.00:

Balvani; Lan in Rok ter Pia, Erna, Zala, Leja, Maša

Težavnost; Tina in Tina ter Maša in Katja

 

* v balvanskem plezanju se morajo vsi tekmovalci zglasiti najmanj pol ure pred začetkom tekmovanja v IZOLACIJSKI CONI, sicer bodo izločeni iz tekmovanja.

** v težavnostnem plezanju pri mlajših kategorijah IZOLACIJSKE CONE ni tekmovalci plezajo na FLASH.

 

OPOZORILO KŠP!

Na štartnih listah za posamezne kategorije je datum tekme samo eden (ker so kategorije v aplikaciji vodene kot ena celota). Vendar so na realnem urniku nekatere skupine znotraj kategorije ločene, prav tako je v starejših kategorijah (balvani) datum drugačen za kvalifikacije in za finale.
Zato je potrebno podrobno prebrati urnik tekmovanja v razpisu, ki se nahaja v priponki pod več!.

20.november

Predzadnja tekma za državno prvenstvo

Lan in Tina ponovno na stopničkah

Sreda, 20. november 2013

V soboto, 23. 11. 2013, je v Slovenski Bistrici potekalo tekmovanje v težavnostnem plezanju za mlajše in srednje kategorije. Pri cicibanih je Lan po izenačenem boju v kvalifikacijah, v superfinalu zasedel drugo mesto. Uspelo je tudi Roku, ki si je delil odlično četrto mesto. Pri cicibankah pa sta z uvrstitvijo in plezanjem navdušili Pia (5. mesto) in Leja, ki je tako kot Erna končala na šestem mestu.Pri starejših deklicah je Tina v družbi še petih tekmovalk zasedla tretje mesto in tako pokazala, da še ni rekla svoje zadnje besede in da je še vedno v igri za stopničke ob koncu sezone.

 

 

29.oktober

Tekmovanje v težavnostnem plezanju v Škofji Loki

Tri medalje za Korenjake

Torek, 29. oktober 2013

Najboljši Slovenski športni plezalci so se za dva dni preselili v Škofjo Loko kjer je bila na sporedu četrta tekma za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju. Po dobrem plezanju v Tržiču smo si opravičeno obetali ponoven boj za medalje v katerega so vstopili Lan, Tina in Erna. Tina si je na sobotnem nastopu  priplezala svojo prvo medaljo v letošnji sezoni. Lan in Erna pa sta suvereno nastopila v nedeljo in si priplezala vsak svoje odličje. Lan je ponovno zmagal, Erna pa si je priplezala svojo prvo medaljo (bronasto) na tekmovanjih za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju, kar je odlična popotnica za morebiten in težko pričakovan prestop v novo društvo.

27.oktober

Iz Tržiča z zlato medaljo

Uspešen nastop naših Korenjakov

Nedelja, 27. oktober 2013

Po nekajmesečnem premoru so se najboljši Slovenski športni plezalci ponovno zbrali na tekmovanju za državno prvenstvo in se med seboj pomerili v težavnostnem plezanju - tokrat v Tržiču. V sobotnem delu je šlo najbolje Tini Vintar, ki se je s solidnim plezanjem uvrstila tik pod zmagovalne stopničke. V nedeljo pa je prvič na tekmovanjih za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju na najvišjo stopničko stopil Lan Möscha, ki si je zmago v superfinalu razdelil še z dvema sotekmovalcema. Zelo dobro so plezale tudi naše mlajše tekmovalke, saj so se kar štiri uvrstile v superfinale.

 

Naslednje tekmovanje bo v 9. in 10. novembra v Škofji Loki - se vidimo!

7.oktober

Plezalni izlet v Rovinj

Izleta se je udeležilo skoraj 40 Korenjakov

Ponedeljek, 7. oktober 2013

V nedeljo se je karavana štiridesetih Korenjakov odpravila na plezalni izlet v Rovinj. Namen izleta je bilo druženje in utrjevanje znanja varovanja ter plezanje velikega števila lahkih smeri - nabiranje kilometrine. In če je bil rekord, sedemindvajset smeri v enem dnevu - ki sta ga pred desetimi leti postavila Tonka in Domen - dolga leta nedosegljiv, so ga naši Korenjaki podrli kot za šalo. Sedaj nov rekord namreč znaša trideset smeri.

 

25.september

Seminar VAROVALEC

Tečaj iz poznavanja osnov vrvne tehnike za starše

Sreda, 25. september 2013

Na podlagi povpraševanja in velike zainteresiranosti ter zaradi novega načina dela smo sklenili, da v začetku oktobra organiziramo seminar iz osnov vrvne tehnike. Tečajniki se bodo v okviru izobraževanja spoznali z osnovami vrvne tehnike, ki jim bodo v pomoč pri spremljanju svojih otrok v plezališčih ali pri udeležbi na skupnih treningih ter plezalnih izletih. Tečaj bo organiziran le, če se bo nanj prijavilo najmanj osem parov. Tečaj bo izveden v dveh delih. Cena tečaja bo 50,00 eur na par! V ceno je vključeno vodenje tečaja, najem telovadnice in uporaba plezalne opreme. Vsak tečajnik mora imeti svoj plezalni pas in športno opremo.

 

V okviru seminarja se bodo tečajniki spoznali z naslednjimi vsebinbami in opremo, ki jo plezalec potrebuje za varno plezanje v plezališčih in na umetni plezalni steni.


1. Test o poznavanju športnega plezanja

 

2. Plezalna oprema
- Plezalni pas
- Plezalke
- Vrečka za magnezijo
- Magnezija
- Čelada
- Sistemi - kompleti
- Vponke
- Varovalni pripomočki
- Neskončne zanke in prusiki
- Plezalna vrv
- Nahrbtnik
- Osebna pomoč
- Tape
- Oblačila
- Obuvala

- ...

 

3. Vrvna tehnika
- Rokovanje s plezalno vrvjo
- Vozli
- Vpenjanje in izpenjanje plezalne vrvi med plezanjem
- Navezovanje na vrv
- Komunikacija
- Varovanje
- Spuščanje plezalca po plezanju v različnih smereh po plezanju z varovanjem od zgoraj
- Osnovne informacije o plezanju v vodstvu
- Nevaren vstop
- Namestitev plezalne vrvi za plezanje z varovanjem z vrha
- Spuščanje ob vrvi
- Prevezovanje
- Vpenjanje vrvi v različna sidrišča
- ….


4. Plezalna tehnika
- osnovna plezalna tehnika; prijemanje, stopanje, gibanje

 

5. Varnost in etični kodeks

 

24.september

Nepozabno druženje na Krku

Bilo je lepo in nepozabno

Torek, 24. september 2013

Plezalno, potapljaški, wakerski izlet je končno pod streho. Vsem, ki se jim ga ni uspelo udeležiti je lahko žal, saj smo se imeli zares fino. Razdelili smo se v dve skupini. Eno je vodil potapljač Gorazd, drugo pa plezalec Lorin. Potapljači so se šli potapljat v Vantačiče na gradsko plažo, drugi pa so odšli plezat v plezališče nad nekdanjo diskoteko Portofortuna. Ob 16.00 sta se obe skupini ponovno združili v Punatu, kjer se je sedemnajst korenjakov poizkusilo v Wakanju, ostali pa so si privoščili gurmanske užitke. Bilo je zabavno, saj so prav tisti, ki so Wakali prvič, najbolj navduševali:-)

 

Fotografije si lahko ogledate v galeriji!

 

 

15.september

Lan in Tina zmagovalca v skupnem seštevku

Odličen zaključek na mednarodnem tekmovanju

Nedelja, 15. september 2013

Na zadnjem mednarodnem tekmovanju v okviru lige IRCC v Avstrijskem Judenburgu, so Tina, Lan in Erna poskrbeli za navdušenje med slovenskimi gledalci oziroma starši otrok društva Korenjak. Tina je zmagala, Lan je bil drugi, Erna pa je osvojila svojo prvo medaljo (bronasto)  na mednarodnem tekmovanju.

Lan in Tina sta poskrbela tudi za zgodovinski dosežek društva Korenjak, saj sta vsak v svoji kategriji zmagal v skupnem seštevku pokala IRCC.

 

8.september

Tekmovanje za DP med mlajšimi kategorijami

V znamenju Lana in Erne

Nedelja, 8. september 2013

Drugi tekmovalni dan na Logu se je pričel s tekmovanjem za cicibane in cicibanke. Na tekmovanju je nastopilo 21 cicibanov in 26 cicibank med katerimi je nastopilo tudi šest Korenjakov. In prav Korenjaka sta se zavihtela na najvišji stopnički. Lanu Möschi, se je uspelo povzpeti na vse vrhove, Erni Sefić, pa je za prvo mesto zadostovalo pet vrhov.

 

 

 

 

 

  Cicibanke Cicibani    
1. Erna Sefić Lan Möscha    
2. Liza Novak Rok Kralj    
3. Anja Balantič Gal Leskovar    
         
  Ml. deklice Ml. dečki    
1. Vita Lukan Maks Bogolin    
2. Janja Oblak Kilian Čop    
3. Alja Zalar Klemen Novak    
         
  St. deklice St. dečki    
1. Janja Garnbret Miha Hajna    
2. Larisa Fabjan Zan Sudar    
3. Brina Pirc Matic Kotar    

 

7.september

Finale članov in članic

Zaključek prvega tekmovalnega dne

Sobota, 7. september 2013

Prvi dan tekmovanja za državno prvenstvo v balvanskem plezanju je za nami. V sobotnem delu so se med seboj pomerili tudi člani in članice ter mladinci in mladinke. Pri članih oziroma članicah sta se na najvišje mesto zavihtela Sergej Epih in Mateja Hohkraut. Pri mladincih in mladinkah pa Dominik Fon in Katja Kadič.

 

 

 

 

 

Člani in članice:

1. Sergej Epih

2. Dominik Fon

3. Jakob Šparovec

 

1. Mateja Hohkraut

2. Katja Kadič

3. Tjaša Kalan

 

Mladinci in mladinke:

1. Dominik Fon

2. Anže Varga

3. Klemen Dretnik

 

1. Katja Kadič

2. Anja Šerbinek

3. Ajda Remškar

7.september

Tekmovanje kadetov in kadetinj

Prvi dan tekmovanja v balvanskem plezanju

Sobota, 7. september 2013

Na tekmovanju za državno prvenstvo v balvanskem plezanju na Logu pri Brezovici se je končalo tekmovanje za kadete in kadetinje. Pri kadetinjah je zmagala Julija Kruder. Pri kadetih pa je o tekmovalcu odločil super finale v katerega sta se uvrstila Anže Peharc in Milan Preskar.

 

 

 

 

Kadetinje:

1. Julija Kruder

2. Tjaša Kalan

3. Veronika Meke

 

Kadeti:

1. Anže Peharc - SUPERFINALE

2. Milan Preskar - SUPERFINALE

3. Jure Primc

7.september

Kvalifikacije članov in članic so za nami

Prvi dan tekmovanja v balvanskem plezanju

Sobota, 7. september 2013

Na Logu pri Brezovici kjer poteka tekmovanje za državno prvenstvo v balvanskem plezanju se se kočale kvalifikacije za člane in članice.

V finale so se med člani uvrstili:

Anže Varga, Sergej Epih, Anže Peharc, Domen Švab, Jure Primc, Jakob Šparovec, Dominik Fon in Klemen Kejžar, Milan Preskar, Žiga Debevec

Med članicami pa:

Mateja Hohkraut, Katja Kadič, Anja Šerbinek, Ajda Remškar, Tjaša Kalan, Živa Ledinek, Maša Kepic in Neža Kruder.

 

 

6.september

Državno prvenstvo - več kot 200 tekmovalcev

Tekmovanje v balvanskem plezanju na Logu - 7. in 8. september

Petek, 6. september 2013

Po treh letih bo na plezalni steni na Logu ponovno potekalo tekmovanje za državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Plezalna stena na Logu je znana predvsem po tekmovanjih za svetovni pokal, ki so se zvrstila v zadnjih treh letih. Na njej so nastopili najboljši plezalci z vsega sveta in leta 2012 je na njej zmagala Mina Markovič, najboljša slovenska plezalka.

Po treh letih pa bo na Logu spet organizirano tekmovanje za državno prevnstvo v balvanskem plezanju. Tekmovanje bo potekalo v soboto in nedeljo, 7. in 8. septembra 2013 in nanj se je prijavilo 210 tekmovalcev.

 

OKVIRNI URNIK:

 

Sobota, 7. september

9.30          člani in člnice ter mladinci in mladinke - kvalifikacije

14.00        kadeti in kadetinje

18.00        člani in članice - finale

 

Nedelja, 8. september

9.20          cicibani in cicibanke

13.00        ml. dečki in ml. deklice

17.30        st. dečki in st. deklice

 

!!! V priponki pod več glej uradni razpis tekmovanja !!!

 

26.avgust

Razpored otrok v homogene skupine

Z vadbo začnemo 16. septembra

Ponedeljek, 26. avgust 2013

Za nami je testiranje, ki smo ga izvedli z namenom razporeditve otrok v homogene skupine. Testiranja se je udeležilo enaindvajset otrok. Otroke smo razporedili v štiri/pet homogenih skupin v katerih upamo, da bodo napredovali lažje in hitreje. Razpored si lahko ogledate v priponki.

 

 

 

 

 

 

Skupine bodo vodili:

Začetna (Lorin + Matej + Žiga + Tilka)

Nadaljevalna (Lorin + Peter + Matej)

Petkova rekreativna skupina mladih (Lado + Gašper)

Torkova rekreativna skupina odraslih (Lado)

Tekmovalna skupina 1 (Natalija)

Tekmovalna skupin 2 (Gašper)

 

Za vsa vprašanja smo na voljo na info@drustvo-korenjak.si

 

 

9.avgust

Priprave tekmovalcev v Kotečniku

Tekmovalna skupina odhaja na plezalne priprave v kotečnik

Petek, 9. avgust 2013

Ob koncu meseca avgusta se tekmovalna skupina Korenjakov odpravlja v Kotečnik na priprave za jesenski del sezone. Taborili bodo na kmetiji gospe Albine, kjer so že velikokrat taborile skupine mladih plezalcev. V istem terminu bo pri gospe Albini taborila tudi skupina Anžeta Štremflja iz Kranja, kaj je odlična priložnost za nova poznanstva. Druženje v obliki plezalnega tabora, ki ga bosta vodila Natalija Gros in Gašper Potrebuješ, je odlična priložnost za dvig telesnih sposobnosti, učenja novih plezalnih tehnik ter pripravo na drugi del tekmovalne sezone.

11.julij

Petzen Trophy 2013

Korenjakinje uspešne tudi zunaj meja Slovenije

Četrtek, 11. julij 2013

Prvi konec tedna v juliju je v plezalnem centru Peca na avstrijskem Koroškem potekalo večdnevno tekmovanje Petzen Trophy 2013, in sicer v vseh treh plezalnih disciplinah: težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju. Med šestnajstimi slovenskimi tekmovalci sta bili tudi dve Korenjakinji, Erna in Pia. Obe sta se zavzeto borili, tako da tudi uspeh ni izostal: Erni se je v balvanskem plezanju uspelo prebiti na stopničke, in sicer na 3. mesto. V skupnem seštevku je bila Erna 6., medtem ko je Pia zasedla v težavnosti odlično 12. in v skupnem seštevku 19. mesto. Bravo, dekleti!

9.julij

Aktivne počitnice članov društva Korenjak

Retovje, Korzika, Pirovac, Rimski zid, Log

Torek, 9. julij 2013

Šolsko leto se je končalo in na račun so prišli vsi, ki si želijo jeseni pokazati, da so lahko še boljši. Tako so se Korenjaki razleteli po vsej Evropi, kjer poizkušajo na različne načine postati še boljši. Eni se trudijo na plezalni steni na Logu, drugi v Retovju in Gornjem Igu, tretji na Rimskem zidu. Margonovi in Mešatovi pa se s Camperji prebijajo skozi granitno Korziko, kjer jim je bilo v šestih dneh potrebno le enkrat v Camp - večji del so "ciganili" pod milim nebom in osvajali granitne skale.    

27.junij

Plezalna stena na Logu

Preventivni ukrep zavoljo nekontrolirane in neprimerne uporabe stene

Četrtek, 27. junij 2013

Z organizacijo tekmovanj za svetovni pokal in izjemnimi rezultati članov Športno plezalnega društva Korenajk ter njihovo prepoznavnostjo se je zanimanje za športno plezanje povzpelo na zavidljivo raven. Od zadnjega tekmovanja za svetovni pokal lahko v popoldanskem času in v času piknikov, ki jih organizira najemnik Mosquitosa opazujemo kupico otrok in radovednih staršev, ki se poizkušajo povzpeti od tal pa vse do vrha plezalne stene. Zanimivo in lepo jih je gledati! Vendar je lahko vse skupaj tudi zelo nevarno, če plezanje ne poteka pod strokovnim nadzorom ali pa če obiskovalci ne upoštevajo navodil in s tem uničujejo občinsko lastnino ter pogoje za treniranje članov plezalnega društva.

Zato smo se v društvu Korenjak odločili, da uvedemo določene ukrepe s pomočjo katerih bomo zaustavili neprimerno vedenje pod steno, preprečili uničevanje občinske lastnine in s tem omogočili ljubiteljem športnega plezanja vadbo brez strahu in nevarnosti, in sicer vstop pod plezalno steno in uporaba plezalne stene bo na voljo le članom društva Korenjak oziroma tistim, ki imajo pri nacionalni panožni zvezi (PZS) potrjeno tekmovalno licenco oziroma naziv športni plezalec ali starejši pripravnik športnega plezanja in ostalim, ki bodo plezalno steno uporabljalio le za plezanje in to pod strokovnim vodstvom inštruktorja ali trenerja športnega plezanja - tako kot imajo to urejeno v sosednjih državah.

Pomeni, da se plezalne stene ne bo dalo več uporabljati na način kot dosedaj - da jo je odpiral najemnik lokala Mosquto in so po njej lahko plezali vsi - temveč le člani društva oziroma tisti z dovolilnico in kjučem plezalne stene oziroma le napovedane skupine ob prisotnosti inštruktorja športnega plezanja - člana društva Korenjak. Dovolilnico in ključ lahko pridobite na sedežu društva Korenjak oziroma za natančna navodila povprašate na info@drustvo-korenjak.si!

26.junij

Treningi preko poletnih počitnic

Za vse, ki si želijo več in višje

Sreda, 26. junij 2013

Organizirana vadba za vse korenjake se je končala. Pred nami so poletne počitnice, ki jih bo večina izkoristila za morske aktivnosti! Ker pa si trenerji in inštruktorji želimo, da ne bi desetmesečno delo in trud padel v vodo in moči ter sposobnosti korenjakov izpuhtele v nebo, smo pripravili program dela preko poletnih počitnic, ki ga lahko najdete v priponki. Delo v času poletnih poičitnic se je vedno in se vedno bo obrestovalo. 

11.junij

Šmartno pri Litiji - državno prvenstvo drugič

Tekmovanje v težavnostnem plezanju

Torek, 11. junij 2013

V soboto in nedeljo je v Šmartnem pri Litiji v okviru državnega prvenstva potekalo tekmovanje v težavnostnem plezanju. Tekmovanje je bilo organizirano za vse kategorije. V soboto so nastopile starejše kategorije v nedeljo pa mlajše.Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovcalci športno plezalnega društva Korenjak. Najvišje se je povzpel Lan, ki je v superfinalu zasedel tretje mesto. Tina Vintar je bila peta, ostali Korenjaki pa so končali v zlati sredini.

 

2.junij

Prvo tekmovanje za državno prvenstvo...

V znamenju velike zmage Lorina Mösche

Nedelja, 2. junij 2013

V soboto 1. junija se je v Grosuplju odvilo prvo tekmovanje v težavnostnem plezanju, ki je bilo organizirano v okviru državnega prvenstva. Na tekmovanju je nastopilo tudi sedem Korenjakov, ki so več ali manj pokazali solidno plezanje. Pričakovanja so bila velika in želje še višje, zato je bilo razočaranje ob koncu tekmovalnega dne največje. Kljub dvema petima mestoma, ki sta jih zasedla Lan in Maša je za vtis dneva moral poskrbeti nekdo drug! To je z odličnim plezanjem že v kvalifikacijah storil najstrejši tekmovalec - Lorin Möscha, ki je v hitrostnem plezanju med člani posegel po najvišjem mestu in tako obranil čast društva Korenjak, ter domov prinesel ogromen pokal.

 

 

15.maj

Tekmovanje za državno prvenstvo se začenja

Tekmovalne licence je vzelo deset korenjakov

Sreda, 15. maj 2013

Prvega junija bo na sporedu tekmovanje v težavnostnem plezanju za mlajše kategorije. Nanj se lahko prijavijo le člani z veljavno tekmovalno licenco.Tekmovalno licenco je obnovilo deset Korenjakov, šest jih bo zlepljeno dlako skuštranega Jaka zastopalo že prvega junija v Grosupljem.

 

 

 

 

 

 

KOLEDAR TEKMOVANJ DP 2013

 

1. junij; mlajše kategorije - Grosuplje / težavnost

15. in 16. junij; vse kategorije - Šmartno pri Litiji / težavnost

7. in 8. september; vse kategorije - Log / balvani

26. in 27. oktober; vse kategorije - Tržič / težavnost

9. in 10. november; vse kategorije - Škofja Loka / težavnost

23. november; mlajša in srednja kategorija - Sl. Bistrica / težavnost

29. in 30. november ter 1. december; vse kategorije - Kranj / težavnost in balvani

 

.

12.maj

Erna z zlato medaljo

Tekmovanje zahodne lige v Žirovnici

Nedelja, 12. maj 2013

Člani društva Korenjak se danes ne veselijo le uspešno izpeljanega tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju, temveč tudi odličnih nastopov svojega podmladka na tekmi zahodne lige v Žirovnici. Tokrat se je na najvišjo stopničko prvikrat povzpela Erna Sefić. Čestitamo! Dobro plezanje sta pokazali tudi Zala Zlobko (9. mesto) in Pia Purkat (12. mesto). Le tako naprej!

29.april

Koncert skupine Siddharta

Siddharta World Cup Concert - nepozabno

Ponedeljek, 29. april 2013

V petek, 10. maja, bo ob 22. uri v športnem parku na Logu nastopila ena najpopularnejših glasbenih skupin v Sloveniji. Gre za celotno zasedbo skupine Siddharta, ki bo nastopila v okviru tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Koncert bo nekaj posebnega, saj bo ambient, v katerem bo skupina nastopila, "čaroben in plezalno obarvan". Člani skupine Siddharta s Tomijem Megličem na čelu bodo nastopili tik pod plezalno steno, na kateri se bodo naslednji dan pomerili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Prireditveni prostor pripravljamo že mesec dni. Zadnje podrobnosti, ki bodo pričarele posebej nepozaben ambient, pa bodo ostale skrivnost vse do zadnjega trenutka. Skratka, gre za neponovljiv glasbeni koncert, ki ga ne gre zamuditi!

 

Cena vstopnic, ki so na voljo v vseh poslovalnicah Eventima, pa je za zdaj še10 eur.

28.april

Tekmovanje v balvanskem plezanju v PRESTRANKU

Ekskluzivno tekmovanje v Prestranku

Nedelja, 28. april 2013

V petek in soboto, 4. in 5. maja, bo v Prestranku potekalo odprto tekmovanje v balvanskem plezanju, in sicer v treh kategorijah. V petek bodo potekale kvalifiikacije za dečke in deklice, stare od sedem do deset let, ter dečke in deklice, stare od enajst do štirinajst let. Zvečer, pred finalnim delom, bo imela predavanje Natalija Gros. Petkovo tekmovanje je brezplačno.

V soboto pa se bo tekmovanje "ponovilo", zraven pa se bodo pomerili tudi člani in članice. Sobotno tekmovanje je plačljivo (15 eur/oseba).

Več si lahko preberete na spodnji povezavi.

21.april

Dve medalji iz Zagreba

Končno je ponovno uspelo tudi Manci

Nedelja, 21. april 2013

Člani društva Korenjak so se udeležili pete - predzadnje - tekme v okviru mednarodne lige IRCC, ki je bila pri naših južnih sosedih, v Zagrebu. Tekmovanja se je udeležilo rekordno število Korenjakov, in sicer dvanajst. Kvalifikacije so bile izjemno obetavne, saj se je kar šest Korenjakov uvrstilo v finale, ki pa se na koncu ni izšel po željah vseh, pa vendar: kljub razočaranju nekaterih sta se na koncu smejala Lan in Manca, ki sta osvojila drugo oziroma tretje mesto.

7.april

Plezanje v Intersparu Vič

Promocijski dogodek, ki ga ne smete zamuditi

Nedelja, 7. april 2013

V okviru promocije tekmovanja za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki bo že tretjič zapored potekalo na Logu, bomo v SREDO, 10. 4., v nakupovalnem centru Vič postavili plezano steno, katere namen je promocija Športno plezalnega društva Korenjak in tekmovanja za svetovni pokal.

Vse otroke vabimo, da čim več časa preživijo na plezalni steni v Šparu in tako pomagajo promovirati enega največjih športnih dogodkov. Stena bo na voljo za plezanje med 16. in 19. uro.

6.april

Iz Avstrije spet z medaljo

Sreča je opoteča

Sobota, 6. april 2013

Četrta tekma v okviru lige IRCC, ki je bila minulo nedeljo v avstrijskem Wolfsbergu, je dokaz, da igra sreča v športu pomembno vlogo, včasih pa tudi naklonjenost sodnikov. Pa vendar, osemčlanska ekipa Korenjakov, ki jo je vodil Gašper, se je iz Avstrije vrnila a srebrno medaljo, ki si jo je ponovno priplezal Lan, ter kopico solidnih rezultatov, s katerimi pa večina Korenjakov ni bila zadovoljna. Nova priložnost jih čaka že 21. aprila, ko bo tekmovanje v Zagrebu.

 

 

 

 

Alpe Adria IRCC - Wolfsberg (T)
 
Ime in priimek Doseženo mesto
Lan Möscha  2. mesto
Tina Vintar  4. mesto
Erna Sefič  7. mesto
Manca Patačko Koderman  9. mesto
Pia Purkart  9. mesto
Tina Arnšek  9. mesto
Rok Bošnjak 10. mesto
Zala Zlobko 19. mesto
Klara Avanzo 20. mesto

 

17.marec

Lan vnovič zmagal

Na drugi tekmi v okviru zahodne lige Korenjaki spet odlični

Nedelja, 17. marec 2013

V soboto, 23. marca, je bila na Jesenicah, na OŠ Poldeta Stražišarja, druga letošnja tekma zahodne lige, tokrat v hitrostnem plezanju. Spet se je izjemno odrezal Lan, ki je zmagal, odlična pa je bila tudi Klara, ki si je priplezala srebrno medaljo. Maša M. je za las zgrešila stopničke in pristala na nehvaležnem četrtem mestu. Prihodnjič torej v naskok za mesto višje!

 

 

 

 

Zahodna liga - Jesenice - H  
Ime in priimek                                    Doseženo mesto                                         
Lan Möscha   1. mesto
Klara Avanzo   2. mesto
Maša Margon   4. mesto
Domen Guštin   5. mesto
Rok Bošnjak   7. mesto
Urban Bleiweis  12. mesto
Adam Rus  13. mesto
Erna Sefić  14. mesto
Zala Zlobko  15. mesto
Matevž Margon  17. mesto
Cris Veber  22. mesto
Nara Beber Boštjančič  23. mesto
Jakob Kosednar  25. mesto
Štefan Tomažič  26. mesto
Matic Bradeško  27. mesto
Leja Hribar  27. mesto
Ana Beber Boštjančič  28. mesto
Tia Veber  30. mesto
Anamarija Černjak Vižintin  30. mesto
Anja Rupnik  34. mesto
Eva Petkovšek  38. mesto

 

Rezultate in druge uradne informacije, povezane z zahodno ligo, lahko spremljate tudi prek spletne strani www.aokranj.com: KLIKNI

 

9.marec

Korenjaki v rekordnem številu

Na tekmovanje zahodne lige prihajajo Korenjaki v rekordnem številu

Sobota, 9. marec 2013

V soboto, 9. 3., se je s tekmovanjem v blavanskem plezanju v Sloveniji začela tekmovalna sezona v športnem plezanju. Korenjaki se tekmovanj, organiziranih v okviru zahodne lige, udeležujejo že vrsto let in so na njih izjemno uspešni. Na sobotno tekmovanje v Radovljici se je letos prijavilo rekordno število Korenjakov, in sicer enaintrideset. Najvišje je ponovno posegel Lan, ki je v svoji kategoriji zmagal, v kategoriji višje pa zasedel drugo mesto. Erna je za las zgrešila medaljo.

 

 

 

 

Zahodna liga - Radovljica - B
   
Ime in priimek Doseženo mesto
   
Lan M.  1. mesto
Erna S.  4. mesto
Maša A.  5. mesto
Tina A.  6. mesto
Rok B.  7. mesto
Zala Z.  8. mesto
Leja H.  8. mesto
Urban B.  8. mesto
Adam R. 10. mesto
Pia P. 10. mesto
Maša M. 10. mesto
Katja H. 12. mesto
Lea H. 13. mesto
Domen G. 15. mesto
Lovro A. 17. mesto
Klara A. 18. mesto
Matic B. 21. mesto
Jakob K. 21. mesto
Štefan T. 21. mesto
Nara B. B. 26. mesto
Ana B. B. 27. mesto
Eva P. 30. mesto
Cris V. 32. mesto
Anja R. 35. mesto
Anamarija Č. V. 36. mesto

 

3.marec

Tretja tekma v okviru lige IRCC

Lan zasedel tretje mesto

Nedelja, 3. marec 2013

V nedeljo, 3. marca 2013, je v Radovljici potekalo tekmovanje v balvanskem plezanju, ki je bilo organizirano v okviru mednarodne lige IRCC. Tekmovanja so se poleg Slovencev udeležli še Hrvatje, Madžari, Italijani in Avstrijci, pa tudi rekordno število Korenjakov. Najbolje se je odrezal Lan, ki si je priplezal tretje mesto. Tina V. je za las zgrešila medaljo in pristala na nehvaležnem četrtem mestu,  Erna pa je bila tudi tokrat peta. Najmlajši Korenjak je bil Matevž Margon, ki je na svojem prvem mednarodnem tekmovanju zasedel odlično osmo mesto.

 

 

Alpe Adria IRCC - Radovljica (B)
 
Ime in priimek Doseženo mesto
Lan M.  3. mesto
Tina V.  4. mesto
Erna S  5. mesto
Matevž M.  8. mesto
Zala Z.  9. mesto
Maša M.  9. mesto
Pia P. 10. mesto
Manca P. K. 11. mesto
Tina A. 11. mesto
Maša A. 11. mesto
Katja H. 19. mesto
Rok B. 20. mesto
Klara A. 22. mesto

 

16.februar

Korenjaki tudi tokrat uspešni na tekmovanju

Lan in Tina ponovno z medaljama

Sobota, 16. februar 2013

V soboto, 16. februarja, je v avstrijski vasici Hermagor (Šmohor) potekalo drugo tekmovanje v težavnostnem plezanju v okviru mednarodne lige IRCC. Tekmovanja se je udeležilo tudi deset Korenjakov, med katerimi sta se najvišje uvrstila Tina in Lan. Tina je v svoji kategoriji zmagala, Lan pa je zasedel drugo mesto. Odlično sta plezali tudi Maša Arnšek in Erna, ki sta se obe uvrstili v finale in zasedli peto mesto.

 

 

 

 

Alpe Adria IRCC 2013 - Hermagor (L)
 
Ime in priimek Doseženo mesto
Tina V.  1. mesto
Lan M.  2. mesto
Erna S.  5. mesto
Maša A.  5. mesto
Tina A. 10. mesto
Rok B. 12. mesto
Manca P. K. 12. mesto
Klara A. 14. mesto
Zala Z. 16. mesto
Pia P. 16. mesto

 

2.februar

Trije novi športni plezalci

Med njimi je tudi Matej - živa legenda Bellevueja

Sobota, 2. februar 2013

Minuli vikend je v okviru rednega izobraževanja, ki ga organizira KŠP, potekal izpit za pridobitev naziva športni plezalec. Izpita so se udležili tudi trije člani Športno plezalnega društva Korenjak: Matej, Leja in Katja. Izpit sta v prvem roku opravila Matej in Katja. Leja pa bo teoretični del opravljala še enkrat. Izpitna komisija ji ni pogledala skozi prste, čeprav je zmagala na tekmovanju srednjih šol.

 

Čestitamo!

 

20.januar

Prvo tekmovanje IRCC

Na tekmovanje se je odpravilo deset Korenjakov

Nedelja, 20. januar 2013

V nedeljo je potekalo prvo tekmovanje v okviru lige IRCC. Tekmovanje v težavnostnem plezanju so tokrat organizirali v Trbižu. Korenjaki so odlično plezali že v kvalifikacijah in pokazali, da se trdo delo obrestuje. Nekateri od njih so na tekmovanju IRCC nastopili prvič in se kljub konkurenci iz sosednjih državav niso zmedli. Tekmovanja se je udeležilo deset Korenjakov, od katerih se jih je pet uvrstilo v finale. Na zmagovalne stopničke sta se povzpela Tina in Lan.

 

 

 

Alpe Adria iRCC 2013 - Tarvisio (L)
 
Ime Doseženo mesto
Tina V.    1. mesto
Lan M.  2. mesto
Erna S.  6. mesto
Manca P. K.  7. mesto
Tina A.  9. mesto
Pia P. 11. mesto
Maša A. 12. mesto
Rok B. 13. mesto
Klara A. 17. mesto
Zala Z. 17. mesto

     

 

 

13.januar

Koledar tekmovanj in treningov izven telovadnice

Nedelja, 13. januar 2013

Končno smo dobili potrjene vse termine tekmovanj zahodne lige in tekmovanj IRCC lige. Termine smo upoštevali pri načrtovanju treningov za "izbrane-perspektivne" nadaljevalce in tekmovalce in tako dobili koledar s pomočjo katerega bomo opravil s prvo polovico leta 2013. Tekmovanja v okviru zahodne lige so namenjena vsem, ki se s tekmovanjem šele spoznavajo in se niso uvrščali med prvih deset na tekmovanjih v okviru državnega prvenstva. Tekmovanja v okviru lige IRCC pa so namenjena vsem, ki so lansko leto tekmovali na tekmovanjih za državno prvenstvo in si želijo poizkusiti tekmovati na mednarodnih tekmovanjih. Treningi zunaj oziroma v dvorani so namenjeni plezalcem, ki jih izberejo trenerji oziroma tistim, ki sodijo med boljše in perspektivnejše.

 

Vsa tekmovanja in treningi, ki so vpisani v koledar in so dodatno plačljiva. Stroške realizacije udeležbe tekmovanj oziroma treningov si razdelijo udeleženci, deloma (30%) pa jih subvencionira društvo.

 

Koledar najdete v priponki pod več....

 

 

19.december

Korenjakov ŽUR

Na ŽURKO se je prijavilo že 55 Korenjakov

Sreda, 19. december 2012

Klub vražjih mamic - pod katerega so se podpisale Sanela, Katja in Tadeja - organizira prednovoletni žur za Korenjake, kjer za spremembo ne boste potrebovali plezalne opreme. Namen žura je, da se malo poveselimo in v stilu sklenemo leto, ki se izteka. Ideja o žuru se počasi že uresničuje, za popolno realizacijo pa z vaše strani potrebujemo le vašo prisotnost. Tako preprosto je to! Na žuru se bo plesalo, jedlo in pilo - brezalkoholne pijače! Pripravljamo pa tudi nekaj zanimivih iger. Več informacij lahko najdete v priponki!

 

 

Torej, če ne boste na smučanju ali kje na Havajih, se nam pridružite. Več kot nas bo, bolj bo veselo! Svojo udeležbo oziroma neudeležbo sporočite kar na elektronski naslov sanela@institut-utrip.si ali pa na 031 657 412 (Sanela)!

 

V upanju na čim večji odziv vas prav lepo pozdravljajo!

Sanela, Katja in Tadeja


 

11.december

Predbožično tekmovanje v Wahahi

Starši, otroci, strici, tete, dedki, babice, inštruktorji, trenerji,...

Torek, 11. december 2012

Tokratno tekmovanje je bilo izjemno v smislu udeležbe mladih Korenjakov, ki so s plezanjem pričeli šele v mesecu septembru - teh je bilo na tekmovanju največ. Veliko zanimanje za tekmovanje so pokazali tudi odrsali, saj se je na tekmovanje za odrsle prijavilo kar 9 mamic in 12 očkov - med njimi tudi nekaj takšnih, ki še niso prevzeli vloge očka ali mamice (Natalija, MIha, Gašper, Nejc....). Poleg tekmovalnega dela tekmovanja velja izpostaviti, družabni del v okviru katerega je potekala pokušina sladkih dobrot iz domače kuhinje, igranje otrok v otroškem kotičku, ter druženje in izmenjava izkušenj med starejšimi in mlajšimi.

 

Ob koncu tekmovanja je sledila podelitev na kateri so najboljši trije iz vsake kategorije prejeli medalje in praktične nagrade, ki jih je prispevalo podjetje Samsung. Najbolje uvrščena tekmovalca v skupnem seštevku državnega prvenstva v športnem plezanju - Tina in Lan - sta prejela bronasto oziroma srebrno plaketo. Posebno zahvalo - zlato plaketo -  za dosežke s svojimi varovanci pa je prejela tudi Natalija Gros.

 

Mlajše cicibanke:

Maša Margon

Tia Veber

Nara Beber

 

Mlajši cicibani:

Urban Bleiweis

Domen Guštin

Jakob Kosednar

 

Starejše cicibanke:

Erna Sefić

Zala Zlobko

Leja Hribar

 

Starejši cicibani:

Rok Bošnjak

Adam Rus

Cris Veber

 

Mlajši/starejši dečki:

Žiga Patačko Koderman

Lan Möscha

 

Mlajše/starejše deklice:

Tina VIntar

Manca Patačko Koderman

Maša Arnšek

 

Odrasli - moški:

Gašper Potrebuješ + 7 kg

Nejc Erklavec + 7 kg

Lorin Möscha + 7 kg*

 

Odrasli - ženske:

Natalija Gros + 5kg

Katja Avanzo

Tadeja Pungerčar

 

 

Fotografije in celotne rezultate lahko najdete pod več!

4.december

Občni zbor društva Korenjak

Torek, 4. december 2012

V sredo, 12. 12. 2012, bo ob 18. uri v OŠ Log - Dragomer potekal občni zbor Športno plezalnega društva Korenjak. Na občni zbor so vabljeni vsi člani društva ter starši otrok, ki v društvu vadijo.

 

 

 

 

 

 

Dnevni red:

 

1.   Pregled in sprejem delovnega poročila za leto 2012
2.   Pregled in sprejem finančnega poročila za leto 2012
3.   Pregled in sprejem delovnega načrta za leto 2013
4.   Pregled in sprejem finančnega načrta za leto 2013
5.   Tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju 2012
6.   Tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju 2013
7.   Sprejem višine članarine za leto 2013
8.   Poročanje vodij skupin (začetniki, nadaljevalci, tekmovalci)
9.   Smernice in strategija razvoja društva Korenjak
10. Volitve 2013
11. Razno

16.november

Finale državnega prvenstva v športnem plezanju

Tina in Lan sta postala lastnika vsak po dveh pokalov

Petek, 16. november 2012

Prvi vikend v decembru je v Kranju potekalo finalno tekmovanje državnega prvenstva v športnem plezanju, tako v težavnostnem kot v balvanskem. Udeležilo se ga je tudi enajst Korenjakov. Tina in Lan sta bila že od začetka sezone v igri za najvišja mesta in na koncu se jima je izšlo po načrtu. Tina je v skupnem seštevku osvojila tretje mesto v težavnostnem plezanju, Lan pa je v isti disciplini v kategoriji cicibanov postal viceprvak. V skupnem seštevku balvanskega plezanja pa sta tako Tina kot Lan končala na tretjem mestu in tako domov odnesla še vsak po en pokal.

Tekmovanje je potekalo v okviru plezalnih dni Kranja in tako kot vsako leto obiskovalcem ponudilo zamnimiv dodatni program s kačami, šivalnimi delavnicami za otroke, razstavami fotografij in tokrat tudi s podpisovanjem plakatov Maje Vidmar in Mine Markovič. Prav slednjo je Korenjakom uspelo potegniti na stran in ji pokazati tretji izvod Korenjakovega časnika, nad katerim je bila navdušena - ne vedoč, da bo v naslednji številki tudi ona. :)

10.november

Državno prvenstvo v športnem plezanju

Škofja Loka v prenovljeni podobi

Sobota, 10. november 2012

V soboto in nedeljo, 10. in 11. novembra, je v Škofji Loki potekalo tekmovanje za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju. Tekmovanje je bilo v športni dvorani Poden, na legendarni plezalni steni, ki so jo letos prenovili in s tem omogočili, da so na njej ponovno nastopili prav vsi najboljši slovenski plezalci in plezalke. V sobotnem delu tekmovanja so od Korenjakov nastopili trije. Maša ja v kategoriji kadetinj zasedla solidno enajsto mesto, Katja je med starejšimi deklicami pristala na osemnajstem mestu, Nejc pa je dosegel svoj najboljši letošnji rezultat in v kategoriji mladincev zasedel odlično šesto mesto, v kategoriji članov pa prehitel celo nekaj nekdanjih slovenskih reprezentatov in se uvrstil na štirinajsto mesto. V nedeljo so se med seboj pomerili cicibani in cicibanke ter mlajši dečki in mlajše deklice. Najvišje sta posegla Tina, ki si je priplezala svojo prvo zlato medaljo na tekmovanjih v težavnostnem plezanju, in Lan, ki je osvojil odlično drugo mesto. Manca je bila šesta, Erna pa trinajsta.

8.november

Državno prvenstvo v športnem plezanju v Škofji Loki

Peta in šesta tekma za DP 2012

Četrtek, 8. november 2012

Prvo soboto in nedeljo v mesecu oktobru je zaznamoval odličen uspeh Lana in Tine, ki sta na tekmovanju za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju osvojila srebrno medaljo. Tekmovanja se je udeležilo tudi ostalih deset Korenjakov, med katerimi je svoj "debi" doživela Zala Zlobko. To je bilo njeno prvo tekmovanje za državno prvenstvo.

 

 

 

 

Naslednje tekmovanje za državno prvenstvo bo v soboto in nedeljo, 10. in 11. novembra v Škofji Loki.

 

Zadnja tekma za državno prvenstvo v težavnostnem in balvanskem plezanju pa bo v petek, 30. novembra ter soboto in nedeljo, 1. in 2. decembra!

 

 

 

 

  

27.oktober

Tam čez, preko strmih gora, Wahaha je doma.

Tekmovalci in perspektivci ponovno v Wahahi

Sobota, 27. oktober 2012

Duh vladnega varčevanja je okužil tudi klubsko sfero. Zato je skupinski izlet v Graz - zaradi varčevalnih ukrepov - odplaval po vodi. Njegovo visočanstvo, se je na podlagi tehtnega razmisleka in posveta z motivatorji, prijatelji, sovražniki, maserji, animatorji in bančniki odločilo, da plezalni izlet za tekmovalce in perspektivce prestavi v Wahaho. Glavni razlog je talno gretje, da nas "ta stare" med varovanjem ne bo zeblo v noge in da bomo Mateju podkurili pod nogami, da bo končno zlezel eno 6a+!

 

 

Odhod je v soboto, 27. 10. 2012 ob 10.00 uri (P&R Dolgi Most)

12.oktober

Kostanjev piknik

Zapiramo plezalno steno in vabimo na pečeni kostanj

Petek, 12. oktober 2012

 

Zima se bliža in čas je, da plezalno steno pripravimo na zimovanje. V petek,19. 10. 2012 se bomo ob 16.00 uri zbrali v Športnem parku Log, zavihali rokave in steno pripravili za zimsko spanje. Vse, ki imate čas vabimo, da nam pridete pomagat, ostale, ki zaradi službenih dolžnosti ne uspete priti na pomoč, pa vabimo, da nam pomagate organizirati KOSTANJEV PIKNIK.

Kostanjev piknik je namenjen vsem članom društva Korenjak, njihovim staršem, dedkom in babicam, ki jim je všeč druženje ob vročem kostanju - pomoč pri organizaciji le tega nam bo prav prišla.

 

Pospravljanje stene: 16.00 - 18.00

Pripomočki:              (delavna oblačila, rokavice, dobra volja,...)

 

Kostanjev piknik:      19.00 - 21.00 (za kostanj in čaj, bo poskrbelo društvo)

Pripomočki:               (plinski žar s plinsko bombo, star časopis, nože za rezanje, pribor

                                   za pečenje, plinski gorilnik za čaj, kozarčki,,....)

1.oktober

Društveni puloverji s kapuco

Nova kolekcija za zimo in prosti čas

Ponedeljek, 1. oktober 2012

Leta 2003 smo prvič dali izdelati društvene flise. Bili so rdeče barve in iz flisa. Bili so pravi hit, saj jih je naročilo kar petinosemdeset otrok in njihovih staršev. Kasneje smo dali izdelati posebne jopice z napisom "Jak your self". V prvi vrsti so bili namenjeni inštruktorjem, vendar ker so postali pri otrocih priljubljeni,smo jih nekaj dali izdelati tudi za člane in starše. Letos pa smo se odločili za novo kolekcijo. Prvo smo poizkusili s hlačami, ki nekako niso šle v promet. Sledile so majice, ki so jih člani prejeli brezplačno ter puloverji, ki jih lahko naročite do 12. oktobra.

 

 

Cena:

50,00 EUR

 

Izbirate lahko med dvema barvama:

ČRNA ali VIJOLČNA.

 

Velikosti so naslednje:

Sž       ali       Sm        

Mž       ali       Mm

Lž        ali       Lm

XLž      ali       XLm

                      XXL m

 

Naročilo:

Puloverje lahko poizkusite med treningi in jih naročite preko naročilnice, ki jo najdete v priponki ter jo oddate enemu izmed inštruktorjev. Naročite jih lahko le do 12 oktobra!

 

Primer:

Lorin in Jaka nosita velikost Mm. Lan nosi številko Sž

 

25.september

Trening v Avstriji

Trening za tekmovalce in perspektivce

Torek, 25. september 2012

Minulo soboto so se tekmovalci in perspektivci odpravili v plezalni center v Celovec. Plezalni center, ki je prav v soboto imel dan odprtih vrat, nahaja v samem centru. Odlična priložnost za odličen trening, ki ga je dvajset Korenjakov izkoristilo za prijetno druženje je obrodila sadove, in sicer otroci so se naplezali kot že dolgo ne. Čez tri tedne pride na vrsto Gradz!

 

 

15.september

Korenjak master junior 2012

Odlična tekma pri Korenjakih

Sobota, 15. september 2012

V soboto, 15. 9. 2012, je bilo v okviru občinske športne prireditve vnovič organizirano tekmovanje v balvanskem plezanju za mlajše kategorije. Tekmovanje je potekalo v športnem parku Log, na plezalni steni, kjer je že dvakrat potekalo tekmovanje za svetovni pokal v bavanskem plezanju. Tekmovanje je bilo organizirano za mlajše cicibane in cicibanke, starejše cicibane in cicibanke ter mlajše dečke in deklice. Namen tekmovanja je bila popularizacija športnega plezanja, hkrati pa je bila to tudi trening tekma pred začetkom drugega dela tekmovalne sezone.

Korenjakom je vnovič uspelo pod streho spraviti izvrstno tekmovanje, ki se ga je udeležilo skoraj petdeset tekmovalcev iz vse Slovenije. Ob jutranjih urah so se med seboj pomerili mlajši dečki in mlajše deklice. Na najvišjo stopničko se je povzpela Tina Vintar iz društva Korenjak. Stopničko nižje se je uvrstila Tjaša Slemenšek (ŠAO Velenje), za njo pa Urška Repušič (ŠAO APD Kozjak Maribor). V kategoriji mlajših dečkov je edini nastopil Kilian Čop (ŠAO Velenje) in seveda zmagal s devetimi preplezanimi balvani.

Ob dvanajsti uri so se pomerili še starejši cicibani in cicibanke. Pri dečkih je zmagal Lan Möscha (Društvo Korenjak), drugo mesto je osvojil Havier Lešnik (DEŠ), tretji pa je bil Matevž Stopar (Društvo plezalcev Koper). Pri deklicah se je na najvišjo stopničko zavihtela Petra Glušič (AK Ravne), druga je bila Špela Tonkli (DEŠ), stopničko nižje pa je stopila Ema Stopar (Društvo plezalcev Koper). 

Za njimi so popoldne prišli na vrsto še mlajši cicibani in cicibanke. Pri deklicah so v tej kategoriji prva tri mesta ostala v domačem klubu, saj so prva tri odličja osvojile Pia Purkart, Zala Zlobko in Maša Margon, medtem ko so si jih fantje razdelili takole: zlato Anej Batagelj iz DRPK, srebo Žiga Šorli iz PK Stena in bron Rok Bošnjak iz ŠPD Korenjak.

Ob šestnajsti uri so se najpogumnejši pomerili še v hitrostnem prečenju plezalne stene. Prepričljivo je zmagal Nejc Erklavec, ki si je s tem prislužil glavno nagrado: plezalke Mad Rock.

 

9.september

Zala Zlobko na najvišji stopnički

Korenjakinja Zala zmagala na VJLB

Nedelja, 9. september 2012

Minulo nedeljo so se v Vipavski dolini zbrali plezalni navdušenci, med katereimi so bili tudi štirje Korenjaki. Balvanska tekma ali Vipavski "VJLB" je bilo tekmovanja na katerega so se lahko prijavili prav vsi plezalni zanesenjaki. Tekma je bila vsekakor dobrodošla saj tekem v balvanskem plezanju na slovenskem prostoru primanjkuje. Komisija za športno plezanje pa si dovoli organizirati oziroma finančno podpreti le eno - tisto v "domačem" kraju. Med mlajšimi cicibankami se je na najvišjo stopničko povzpela Zala Zlobko. Pia je v isti kategoriji zasedla šesto mesto. V kategoriji višje pa sta bila: Rok šesti, Erna pa peta. 

 

6.september

Hrenovka Party

V petek zvečer pečemo hrenovke

Četrtek, 6. september 2012

Vse ljubitelje pečenih hrenovk vabimo, na Hrenovka Party, ki bo potekal v petek, 7.  SEPTEMBRA v športnem parku Log. Vabljene so predvsem družine društva Korenjak, medse sprejmemo pa tudi ostale simpatizerje društva Korenjak.

 

 

 

 

 

 

 

KDAJ: Petek, 7. 9. 2012

OB: 20.00

KJE: Pod steno oziroma na zelenici

KAJ POTREBUJETE: Piknik stol in hrenovke ter kruh in palico za pečenje hrenovke, pa še kakšno deko, če vas bo zeblo.

 

2.september

Korenjaki zavzeli Wahaho

Namesto izleta na Krk so se Korenjaki odpravili v Wahaho

Nedelja, 2. september 2012

Ker se je dvodnevni izlet na Krk zaradi slabega vremena izjalovil, so se Korenjaki zelo hitro organizirali in odšli v plezalni center Wahaha Paradise. Plezalnega izleta se je udeležilo devet družin, kar pomeni, da je na steni plezalo skoraj trideset otrok. Cilj je bil jasen! Vsak "korenjak" udeleženec izleta, je imel za nalogo preplezati vsaj 15 plezalnih smeri. Mlajši so obračunali z vsemi peticami, nadaljevalci s šesticami, tekmovalci pa so se poprijeli s sedmicami. Pravi korenjaki so splezali tud več kot dvajset smeri!

29.avgust

Postavimo piko na i

Pika na i prestavljena

Sreda, 29. avgust 2012

Zadnji dnevi pred začetkom pouka utegnejo biti zelo moreči. Otroci takrat marsikdaj postanejo sitni, starši pa nervozni. Zato pri Korenjaku predlagamo, da čim lepše skupaj preživimo zadnji počitniški konec tedna in postavimo piko na i teh poletnih počitnic. Pojdimo in se naplezajmo do onemoglosti ter se ob "vejkanju" nasmejmo do solz.

 

 

 

Kdaj: sobota in nedelja, 8. in 9. september

Odhod: sobota ob 6.00

Povratek: nedelja ob 21.00

Cena: vsak krije svoje stroške poti tja in nazaj + mostnino za otok Krk

Nočitev 1: hotel "vedro nebo" (00,00 eur + tveganje)

ALI

Nočitev 2: počitniški dom Leštan&Leštan (10 eur/osebo)

Vlečnica Krk: 130 hrvaških kun za najem opreme za dve uri + čelada

 

 

28.avgust

Društvo Korenjak odpira svoja vrata

V mesecu septembru bomo začeli z organizirano vadbo

Torek, 28. avgust 2012

Počitnice se bodo kmalu končale in vrata Športno plezalnega društva Korenjak bodo ponovno odprta za vse rekreativce, začetnike, nadaljevalce in tekmovalce. Skupina tekmovalcev bo z vadbo začela prva. Sledila jim bo skupina nadaljevalcev, za njimi pa še skupina začetnikov in rekreativcev. Treningi v mesecu septembru bodo potekali na plezalni steni v športnem parku na Logu, kasneje oziroma v primeru slabega vremena, pa bodo treningi v OŠ Log - Dragomer. 

 

 

Čas vadbe in termini ostajajo enaki:

- 10. septembra bodo s treningi pričeli plezalci tekmovalne in nadaljevalne skupine

- 18. septembra bodo s treningi začeli plezalci začetne skupine

-   1. oktobra bodo s treningi začeli rekreativci 

 

Vadnina se je podražila:

- začetna skupina                              120,00 eur/tromesečje

- nadaljevalna skupina                      130,00 eur/tromesečje

- tekmovalna skupina                         190,00 eur/tromesečje

- rekreativna skupina (člani društva)   220,00 eur/leto

- rekreativna skupina (ostali)               250,00 eur/leto

 

Inštruktorji:

Začetna skupina: Lorin, Miha, Tilka, Anže

Nadaljevalna skupina: Peter, Gašper

Tekmovalna skupina: Lorin, Natalija

Rekreativna skupina: Lado

 

Dopis ob začetku vadbe najdete pod več!

 

 

 

25.avgust

Korenjaki prihajajo iz Arca polni novih izkušenj

V Arcu je nastopilo osem Korenjakov

Sobota, 25. avgust 2012

Osem družin - članov društva Korenjak - se je odpravilo na tekmovanje v Italijo. Tekmovanje je potekalo v majhnem mestecu Arco. Gre za tekmovanje, ki ga največji plezalci poznajo pod imenom Arco master, na katerega so povabljeni le najboljši plezalci sveta oziroma Arco master junior, ki je namenjen otrokom starim med 8 in 13 let. Prvi dan so se Korenjaki pomerili v hitrostnem, težavnostnem in balvanskem plezanju, v nedeljo, pa jih je čakalo še dodatno tekmovanje v težavnostnem plezanju. Po prvem dnevu tekmovanja so šle čestitke predvsem Pii Purkart, ki je v težavnostnem plezanju osvojila tretje mesto in drugi dan svoj dosežek potrdila. Zelo dobro, borbeno in zavzeto so plezali tudi vsi ostali Korenjaki. Najvišje v skupni razvrstiti se je uvrstila Pia, ki je v skupnem seštevku zasedla sedmo mesto, z desetim mestom ji je sledil Lan, s štirinajstim pa Tina Vintar.

7.avgust

Delovna akcija v Retovju

Vstop v Brdavsa, W-Cat in Pokrajculjo prenovljen

Torek, 7. avgust 2012

Čeprav sodi plezališče Retovje med manjša plezališča v Sloveniji, je članom društva Korenjak (in tudi drugim plezalcem) zelo pri srcu. Največ zaslug, da je plezališče opremljeno in urejeno, ima Vik Kovačec, ki je s pomočjo prijateljev plezalcev največ pripomogel k urejenosti in opremljenosti tega plezališča. Njegov je tudi leseni podest pod Brdavsom in Pokrajculjo. Ker je tega že načel zob časa, so se plezalni navdušenci odločili, da ga obnovijo in popravijo, tako da bo plezanje dveh osmic ter ene sedmice lažje in predvsem varnejše.

16.julij

Korenjakov plezalni tabor

V nedeljo se je pričel Korenjakov plezalni tabor

Ponedeljek, 16. julij 2012

V nedeljo se je pričel tradicionalni Korenjakov plezalni tabor katerega se vsako leto udeleži več mladih plezalnih navdušencev starih med deset in šestnajst let. Tabor je oganiziran z namenom spoznavanja, učenja in izpopolnjevanja plezalne in vrvne tehnike. Udeleženci tabora so nastanjeni v klubskih šotorih v neposredni bližini plezalne stene na katerem je potekalo tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju, na njem pa je letos zmagala Mina Markovič. Program je pester in zanimiv. Vsako jutro otroci vsatenejo ob 7.00 in se odpravijo na jutranji tek. Sledijo jutranje vaje za giblivost, plezanje v okoliških plezališčih (Iški Vintgar, Retovje, Gornji Ig,...), kolesarjenje, vožnja s kanujem po Ljubljanici in družabne igre. Dan se največkrat zaključi ob večernem ognju, s spomini na dogodivščine, ki so se pripetile čez dan.

11.julij

Blagovna znamka Korenjak

Hlače Korenjače

Sreda, 11. julij 2012

Vse tako kaže, da se ideje predsednika društva Korenjak uresničujejo. Pred nami je kolekcija hlač z imenom JAK-T. Naročili jih boste lahko preko internetne prodaje, ki bo v kratkem času na voljo. Cene se bodo gibale med 55,00 in 65,00 eur.

 

 

 

Več kasneje!!!!

6.julij

Petzen Climbing Trophy

Erna in Pia uspešno opravili s tekmovanjem

Petek, 6. julij 2012

Ta vikend v Avstriji poteka četrto tekmovanje v okviru lige IRCC. Gre za tradicionalno tekmovanje z  imenom Petzen Climbing Trophy, ki je organizirano le nekaj kilometrov od slovenske meje blizu  Pliberka. Tekmovalci iz desetih držav se med seboj merijo v hitrosti, težavnosti in balvanih. Iz domačega društva sta se tekmovanja udeležili Erna in Pia. V petek se je Erna poiskusila v hitrostnem plezanju - ki ji ni šlo ravno najbolje in zasedla osemindvajseto mesto. V soboto se je Erni pridružila še Pia. Pomerili sta se v balvanskem plezanju, vsaka v svoji skupini. Pia je na koncu zasedla dvanajsto mesto, Erna pa je bila dvajseta. Danes - v nedeljo - sta se obe preizkusili še v težavnostnem plezanju. Erna je za tri oprimke zgrešila superfinale - čudna računica -  in na koncu pristala na trindvajsetem mestu. Pii Purkart pa je uspel preboj v SUPERFINALE, na katerem je po suvereni borbi z ostalimi prekaljenimi tekmovalkami obdržala šesto mesto.

 

ČESTITKE obema!!!


 

6.julij

Poletni plezalni tabor društva Korenjak

Zbor v nedeljo, 22. 7. ob 15.00

Petek, 6. julij 2012

Prostora za udeležbo ni več!!!!!!

 

Letos bomo v društvu Korenjak vnovič organizirali poletni plezalni tabor v športnem parku na Logu. Program bo pester, športno raznovrsten in telesno dokaj naporen. Udeleženci bodo poglobili znanje iz osnov vrvne in plezalne tehnike ter plezali na naravnih stenah v okoliških plezališčih, pa tudi veslali po reki Ljubljanici. Poleg dobre volje in osebne plezalne opreme je tudi kolo na taboru obvezno.

 

Termin: 22. do 28. 7. 2012.

 

ZBOR V NEDELJO OB 15.00 v športnem parku Log.

 

Program: Glej priponko pod več.

 

Potrebna oprema: Glej priponko pod več.

 

Cena: 110 eur na udeleženca - plačilo v gotovini na dan predaje otroka

 

Inštruktorji: Gašper Potrebuješ - vodja tabora; 031/859-272

                   Miha Petkovšek

                   Anže Popit

                   Tilka Novak

                   Natalija Gros                 

 

 

Več najdete v priponki ali na info@drustvo-korenjak.si

 

22.junij

Počitnice so že obrodile prve sadove

Erna in Klara preko Skuštrane (6b)

Petek, 22. junij 2012

Erna in Klara sta takoj po koncu zadnjega šolskega dne, šolsko torbo zamenjali za plezalni nahrbtnik in se odpravili v Retovje. Preden sta se podali v prvo smer sta se dobro ogreli nato pa v prvem poizkusu opravili z Skuštrano. Erna je s plezanjem začela šele lansko leto, v tem letu pa se ji je popolnoma "odtrgalo", saj je plezanje vzljubila do te mere, da namesto lahko noč reče; A varuješ:-):-):-)

Vse kaže, da se je borba za obstanek oziroma napredovanje v skupine začela!?????

 

 

Pokukaj pod več!

 


 

22.junij

Na vrsti so počitnice in samodisciplina

Po napornem delu sezone se prileže počitek

Petek, 22. junij 2012

Prvi del tekmovalne sezone je za nami. Obdobje organizirane vadbe je končano. Sedaj so na vrsti počitnice, ki si jih vsi Korenjaki zaslužijo, saj so se od šolskih klopi poslovili z odličnimi uspehi.

Na vrsti so poletne počitnice, ki jih bodo Korenjaki izkoristili po svojih najboljših močeh. Ker vemo, da so vsi trdo delali in so njihove želje in tekmovalni cilji visoki, smo za njih pripravili poletne programe,ki jih lahko najdete v zavihku PROGRAM pod ustrezno skupino.

V upanju, da bodo programe v celoti izvedli vse Korenjake lepo pozdravljamo in jim želimo lepe in športno aktivne počitnice

 

17.junij

Lanova prva medalja na državnih tekmovanjih

Iz Šmartnega z bronasto kolajno

Nedelja, 17. junij 2012

Po zmagi v skupnem seštevku zahodne lige v kategoriji cicibanov si je na zadnjem tekmovanju za državno prvenstvo pred poletjem najmlajši član tekmovalne ekipe Korenjakov Lan Möscha priplezal tudi svojo prvo kolajno na državnih tekmovanjih - domov je odšel z bronom okrog vratu. Drugi Korenjaki so plezali malo manj uspešno, pa vendar solidno: Tina V. je bila sedma med mlajšimi deklicami, Manca 12., Tina A. pa 22. Nejc je svoj debi med člani končal na 20. mestu. Se vidimo jeseni!

15.junij

Tekmovanje za državno prvenstvo v Šmartnem

Najboljši slovenski plezalci pred novim izzivom

Petek, 15. junij 2012

V soboto in nedeljo bo v Šmartnem pri Litiji potekalo tekmovanje za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju. Gre za eno najbolje organiziranih tekmovanj v Sloveniji. Za tekmovanje, ki se ga z veseljem udeležijo prav vsi slovenski plezalci in plezalke z najboljšimi slovenskimi plezalci na čelu. Tekmovanja se bo udeležilo tudi enajst Korenjakov, med katerimi bo svoj "članski debi" doživel Nejc, ki bo tekmoval s člani, kar pomeni, da se bo pomeril z najboljšimi slovenskimi plezalci.

 

 

 

4.junij

Več kot 100 Korenjakov

Uauuuuuu, na pikniku nas bo več kot 100

Ponedeljek, 4. junij 2012

Vse člane športno plezalnega društva Korenjak obveščamo, da je na piknik sedaj prijavljenih že več kot 100 Korenjakov. Ker je do nedelje, 10. junija, le še nekaj dni, smo se odločili, da razkrijemo program piknika z namenom, da se na piknik ustrezno pripravite, saj gre za neponovljivo športno  zabavo, ki se je pač "morate" aktivno udeležiti - sicer vam bo žal.

 

 

 

Inštitut UTRIP:  Bodite pijani od sreče, veselja, zadovljstva in prijateljstva.

 

 

KDAJ: nedelja, 10. junija, od 10. do 22. ure

KJE: Skok šport, d.o.o., Marinovševa 8, 1000 Ljubljana

CENA: okvirno 20 eur na štiričlansko družino oziroma 5 eur na osebo staro nad 6 let (za meso za žar in pijačo). V ta namen bo nameščena škatla za prispevke, v katero boste lahko vložili svoj prispevek za piknik.

DODATEK: vsaka družina prinese nekaj sladkega (obvezno domača peka) ALI nekaj kislega (solata/priloga domače izdelave)

50 % POPUST: se obračuna družini, ki žrtvuje člana družine za "ŽAR MOJSTRA"

 

PROGRAM PIKNIKA:

 

10.00 do 10.45

zbiranjje udeležencev piknika in oblikovanje skupin za turnir v nogometu in turnir v odbojki na mivki

 

11.00 do 13.00

turnir v malem nogometu na travi na male gole - "starši proti nestaršem"

 

13.00 do 14.00

malo mešano z žara - prvič (čevapčiči, piščančja in svinjska nabodala, hrenovke, priloge staršev + voda, voda z okusom, jabolčni sok, pomarančni sok, coca-cola, pivo union, pivo v lesenem sodu, rdeče vino)

 

14.00 do 16.00

plezanje pod Šmarno Goro (plezanje, demonstarcija varovalne tehnike, prikaz nevarnosti pri varovanju, nameščanje varovanja)

 

16.00 do 17.00

malo mešano z žara - drugič (čivapčiči,.....)

 

17.00 do 19.00

turnir v odbojki na mivki, 4 do 5 skupin, katerih vodje skupin so nekdanji odlični odbojkarji:

A. skupina: Bernard Purkart + .......

B. skupina: Katja Avanzo + .........

C. skupina: Matej Margon + .........

D. skupina: Sanela Talič Sefič + ........

E. skupina: Matjaž Hribar + ....

 

 

19.00 do 21.00

"Vse, kar ste o Društvu Korenjak želeli izvedeti, pa si niste upali vprašati."

 

 

Vse, ki se bodo piknika udeležili, prosimo, da se prijavijo na: info@drustvo-korenjak.si (ime in priimek + število udeležencev).

 

2.junij

Čiščenje plezalne stene v OŠ Log - Dragomer

Po čiščenju pa ponovno PIKNIK

Sobota, 2. junij 2012

Vse člane društva Korenjak obveščamo, da bomo v ponedeljek, 11. junija izvedli "očiščevalno akcijo" plezalne stene v OŠ Log - Dragomer. Vsako drugo leto namreč izpeljemo akcijo demontaže oprimkov, čiščenja stene in čiščenja oprimkov ter barvanja stene. Temu sledi ponovno pritrjevanje oprimkov na plezalno steno. Kakšna bo barva plezalne stene, je še skrivnost: najbrž "pinki"!

 

 

 

Se vidimo v PONEDELJEK, 11. junija, ob 17. uri v zadnjem delu OŠ Log - Dragomer. Akcijo bomo izpeljali namesto treninga nadaljevalne skupine.

Po čiščenju pa se dobimo pod steno na Logu oziroma v Mosquito baru na Logu in imamo manjši PIKNIK .

 

Vabljeni!

2.junij

Interno predavanje o prehrani za Korenjake

Nada Rotovnik Kozjek na obisku pri Korenjakih

Sobota, 2. junij 2012

Ko smo z otroki in njihovimi starši sklenili, da stopimo na nekoliko bolj naporno in glede treningov zahtevnejšo pot, ki od otrok zahteva redno, sistematično in visokointenzivno vadbo, se je izkazalo, da vsega še ne vemo in da nam znanja primankuje. In to se ni zgodilo prvič. Kot že velikokrat prej smo se odločili, da za pomoč poprosimo strokovnjake. Tokrat bomo za nasvet zaprosili Nado Rotovnik Kozjek, eno največjih strokovnjakinj na področju prehrane.

 

 

Nado bomo poprosili, da nam pove nekaj o:

- osnovnih vplivih hrane na človeško telo,

- prehrani športnikov glede na športno zvrst,

- prehrani za učinkovitejši trening,

- prehrani za nujno potrebno regeneracijo,

- prehrani za zdrav razvoj otrok,

- pasteh prehranjevanja v smislu uporabe nadomestkov in dodatkov ter dopolnil

- IN PREDVSEM, kaj lahko starši naredimo in kako lahko pomagamo pri prehrani otrok (kdaj, kaj, kje, koliko, kako).

 

ZANIMIVO!

 

V priloženi datoteki si lahko preberet članek z naslovom PREHRANA IN ŠPORTNO PLEZANJE, ki je bil objavljen v reviji Beta.

31.maj

Tekma za državno prvenstvo v Slovenski Bistrici

Konkurenca je bila izjemna

Četrtek, 31. maj 2012

Drugo tekmovanje za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju je bilo v Slovenski Bistrici. Organizirano je bilo za cicibane in cicibanke, mlajše in starejše dečke in deklice ter kadete in kadetinje. Tekmovanje je potekalo v športni dvorani Slovenska Bistrica. Korenjaki se tokrat s tekmovanja vračajo brez odličij. Najvišje je priplezal Lan, ki je zasedel peto mesto. Tina V. in Manca sta si s trinajstimi mlajšimi deklicami delili sedmo mesto, Tina A. pa je le za las zgrešila to skupino in pristala nekoliko nižje. Sedma je bila tudi Maša med kadetinjami. Zelo dobro so plezali tudi drugi Korenjaki in Korenjakinje.

20.maj

Prvo tekmovanje za DP je potekalo v Grosupljem

Tina Vintar je osvojila tretje mesto

Nedelja, 20. maj 2012

Z mesecem majem so se pričela tekmovanja za državno prvenstvo Slovenije. Gre za tekmovanja, na katerih nastopijo najboljši plezalci in plezalke iz vse države. Prvo tekmovanje je potekalo v težavnostnem plezanju za mlajše kategorije. Na njem so se pomerili cicibani in cicibanke ter mlajši dečki in mlajše deklice. Tekmovanje je, kot po navadi, potekalo v OŠ Brinje. Korenjaki so s tekmami začeli obetavno. Tina V. pa je poskrbela tudi za prvo medaljo v letošnji sezoni. Bila je odlična tretja.

6.maj

Znamkice PZS za tekoče leto

Nakup znamkic bomo opravili v tem tednu

Nedelja, 6. maj 2012

V tem tednu bomo naročili znamkice za vse člane, ki jih bodo želeli pridobiti prek društva. Nakup znamkice potrjuje članstvo v PZS - Planinski zvezi Slovenije in prinaše mnoge ugodnosti, povezane z uporabo planinskih postojank in popustov v trgovinah s plezalno opremo.

 

Nakup znamkice je obvezen za vse, ki bodo tekmovali na tekmovanjih za državno prvenstvo.

 

 

 

Cenik:

Predšolski in osnovnošolski otroci: 6,00 eur

Srednješolci in odrasli: 14,00 eur

Izkaznica in plastični etui: 1,00 eur


 

25.april

Priprava stene na Logu

Skupni trening v obliki priprave stene za treninge

Sreda, 25. april 2012

V četrtek, 26. 4. 2012, bo ob 18. uri na plezalni steni na Logu potekal skupni trening za otroke tekmovalne in nadaljevalne skupine. Za trening bomo nameščali oprimke na plezalno steno. Pomeni, da morajo otroci poleg plezalne opreme s seboj prinesti tudi ključe za nameščanje oprimkov. Ti so pričvrščeni z IMBUS vijakom M10. "Treninga" se lahko udeležijo tudi starši.